BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Gülseven’in adı bu parkta yaşatılacak

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Sekreteri ve Derince Çınarlı Cem Evi Başkanı merhum Hüseyin Gülseven’in adının verildiği parkın açılışı geniş bir katılımla gerçekleşti 

13 Ağustos 2021 04:21
Gülseven’in adı bu parkta yaşatılacak

Yoğun Katılımla Hizmete Açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Derince Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmalar sonrasında 2020 yılında vefat eden Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Sekreteri ve Derince Çınarlı Cem Evi Başkanı Hüseyin Gülseven’in adının verildiği parkın açılışı geniş bir katılımla gerçekleşti. Çınarlı Mahallesi Ertuğrul Gazi Bulvarı üzerinde yer alan parkın açılış programına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, AK Parti İlçe Başkanı Koray Merdan, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şubesi Tavşantepe Cemevi Başkanı Ali Ekber İncesu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şubesi Çınarlı Cemevi Başkanı İrfan Yoloğlu, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve yöneticileri ile bölge halkı katıldı.

Aygün ve Büyükakın’a Hizmet Teşekkürü

Programda açılış konuşmasını yapan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şubesi Çınarlı Cemevi Başkanı İrfan Yoloğlu, “Başkanımız Hüseyin Gülseven’in adını yaşatmak adına teklifimizi kabul eden Derince Belediye Başkanımız Sayın Zeki Aygün’e ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’a katkılarından dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şubesi Tavşantepe Cemevi Başkanı Ali Ekber İncesu da yaptığı konuşmalarda Başkan Aygün ve Büyükakın’a böyle anlamlı bir hizmetten dolayı teşekkürlerini iletti.

“Çalışmalarımıza devem edeceğiz”

Hüseyin Gülseven’in adının yaşatılmasından büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirten Başkan Büyükakın, “Sevinçle hüznün bir araya geldiği böyle bir günde sizlerle beraber olmaktan Hüseyin Gülseven’in adını buraya vererek yaşatmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Böyle bir teklifle gelindiğinde bize düşen dostluğun gereğini yapmaktı biz de öyle yaptık. Hüseyin Abi ile on yılı aşkın bir süredir tanışıyoruz. Birçok çalışmayı birlikte yaptık. Burada güzel bir park alanı oluşturuldu. Daha güzelini yapmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

“Halkımızın hizmetindeyiz”

Büyükşehir olarak tüm imkanların bölge halkının hizmetinde olduğunu söyleyen Başkan Büyükakın, “Belediye Başkanımız Zeki Aygün müjdesini verdi. Spor sahası ve aydınlatmalar yakın zamanda yapılacak. Bizim de üzerimize düşen bir şey varsa Büyükşehir olarak imkanlarımız sonuna kadar buradaki çocuklarımıza ve bölge halkımıza hizmet etmek için emrinizde. Bu vesileyle bizleri bir araya getiren Rabbime şükrediyorum. Hüseyin Abimizi rahmetle anıyorum. Adının burada yaşaması için meclis kararı alan Derince Belediyemizin girişimlerini takdirle ve tebrikle karşılıyorum. İnşallah Hüseyin Gülseven ve onun gibi tüm kıymetli değerlerimizin adı yaşamaya devam edecek. Oruç tutanların oruçları kabul olsun. Hazreti Hüseyin ve arkadaşlarının şahadetleri ve onların aziz ruhları karşısında saygıyla, muhabbetle, hürmetle selam ediyorum” dedi.

“Hayırlı, uğurlu olsun”

Hüseyin Gülseven’in adının verildiği parkın bölge halkına hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulunan Başkan Aygün, “2020 yılında vefat eden Hüseyin Gülseven uzun yıllar Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Sekreterliği ve Derince Cem Evi başkanlığı yaptı. Sivil toplum kuruluşları arasında önemli bir yere sahip olan Başkan Gülseven, yaptığı çalışmalarla ilçemize en güzel şekilde hizmet etti. Bizler de Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Hicri yılın başlangıcı olan Muharrem ayında Hüseyin Gülseven’in adını verdiğimiz bu parkın açılışını sizlerle birlikte gerçekleştirmek istedik. Bölge halkımıza hayırlı, uğurlu olsun.

Gençler İçin Spor Sahası Yapılacak

Bölgedeki gençler için spor sahası yapılacağının müjdesini veren Başkan Aygün, “Ayrıca gençlerimizin talebi doğrultusunda buraya bir spor sahası yapacağımızın müjdesini de sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Bunun yanında park alanında aydınlatmaların iyileştirmesini de gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle Muharrem ayının siz kıymetli hemşerilerimiz, milletimiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Peygamberimizin torunu Hazreti Hüseyin Efendimizi ve tüm Kerbela şehitlerini rahmetle, hürmetle yâd ediyorum” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.