BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başiskele deprem şehitlerini 22.yılında da dualarla anıyor 

Türkiye’nin en büyük felaketlerinden biri olan 17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenler her sene olduğu gibi bu sene de Başiskele’de yapılacak programlarda dualarla anılacak. 

13 Ağustos 2021 05:28
Başiskele deprem şehitlerini 22.yılında da dualarla anıyor 

ASRIN FELAKETİ

17 Ağustos gecesi saatler 03.02’yi gösterdiğinde meydana gelen, 45 saniye boyunca süren, merkez üssü Gölcük olan depremde birçok yerleşim yeri yerle bir olurken ve 18 bin 373 kişi hayatını kaybetti. Büyük acıların yaşandığı, asrın felaketi olarak nitelendirilen Türkiye tarihinin en büyük depreminin 22. yıl dönümünde 17 Ağustos deprem şehitlerimiz Başiskele Belediyesi ve Başiskele Müftülüğü işbirliğiyle her yıl olduğu gibi bu yıl da 6 noktada gerçekleştirilecek programlarla anılacaklar.

İLÇENİN FARKLI NOKTALARINDA

İlki 17 Ağustos Pazartesi günü öğle namazı sonrası Bahçecik Merkez Mezarlığı’nda düzenlenecek programın ardından, ikindi namazını müteakip Yeniköy Merkez Mezarlığı’nda, akşam ve yatsı namazları arasında da Yeşilyurt Mahallesi Merkez Camii ve Altınkent Mahallesi Merkez Camii’nde anma programlarına devam edilecek. 19 Ağustos Perşembe günü ise akşam ve yatsı namazları arası Kullar Merkez Camii’nde anma programı düzenlenecek. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak programlarda, depremzede yakınları ve Başiskeleliler şehitler için ellerini semaya açacak.

FOTOĞRAF SERGİSİ

Bunlarının yanı sıra, Başiskele Belediyesi depremin 22. yıl dönümünde, deprem gerçeğinin unutulmaması ve vatandaşların bu konuda daha duyarlı olması açısından Başiskele Sahili’nde fotoğraf sergisi de düzenleyecek. Depremden etkilenen bölgelerde yaşanan yıkımların fotoğraflarının sergileneceği anma programı 17 Ağustos Salı günü saat 19.00’da gerçekleştirilecek. Sergi’nin 17-22 Ağustos boyunca Başiskele Sahili’nde açık olması planlanıyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.