BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İş insanı Avcı Atatürk’ün hatırasına saygısızlığa sessiz kalmadı

İzmitli iş insanı Mehmet Avcı Denizli’de Atatürk’ün hatırasına saygısızlık edilen ve tepkilere neden olan durumu yargıya taşıdı. 

28 Nisan 2021 19:36
İş insanı Avcı Atatürk’ün hatırasına saygısızlığa sessiz kalmadı

Denizli’de Emsan Doğan Demircioğlu İlköğretim Okulu'nda depodaki Türk Bayraklı Atatürk portreleri, İstiklal Marşı ve gençliğe hitabeler çöpe atıldı. Vatandaşların tepki göstermesinden sonra okul müdürü görevden alınmıştı.
 
Bu konu gündeme geldikten sonra Kocaeli’de geniş çevrelerce tanınan İş insanı Mehmet Avcı, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun kapsamında Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu, 5237 sayılı TCK’nın 216. Maddesi uyarınca bugün Kocaeli Adliyesi’nde savcılığa suç duyurusunda bulundu.  
 
Konuyla ilgili açıklama yapan İş insanı Avcı” Geçtiğimiz gün Denizli Emsan Doğan Demircioğlu İlköğretim okulunda yaşanan olay bir faali meçhul şüpheliler kapsamında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ortak maneviyatı olan Türk Bayraklı Atatürk portreleri, İstiklal Marşı ve Gençliğe Kitabenin o şekilde atılması hepimizi üzdü. 
 
Bunu yapanları kınıyorum, arkasında FETÖ terör örgütü veya bir tarikat - cemaat bağlantısı varsa onu da ortaya çıkaracağız. Bu eylemi yapanlara yönelik olarak Kocaeli Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Bunun takipçisi olacağım. 
 
Ayrıca Samsun ili 19 Mayıs ilçesindeki Kaymakamlığı’n hemen önünde bulunan Atatürk Anıtı’nın bakımsız olduğunu öğrendim anıtın bakımıyla ilgili sosyal medyadan çağrı yaptım. Gerekirse Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı’nın bakımının ücretini bizzat kendim karşılarım. Yeter ki Atatürk Anıtı bakımlı hale gelsin.

Bu arada 3 Mayıs Türkçülük Günü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda İzmit Merkez’de halkımıza Nutuk kitabını ücretsiz olarak dağıtacağım. Nutuk Türkiye Cumhuriyeti’nin Bağımsızlık Doktrinlerinden bir tanesidir’ şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.