BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Hasarlı onarımımda oto servislerinin işini kolaylaştıran düzenleme yapıldı

KUMSED-Kuzey Marmara Oto Servisleri Derneği Başkanı Cemil Altınkaya, Oto Tamir ve Oto servisler için önemli ve haksız rekabeti ortadan kaldıran önemli bir düzenleme yapıldığını açıkladı. 

22 Şubat 2021 09:45
Hasarlı onarımımda oto servislerinin işini kolaylaştıran düzenleme yapıldı

SEDDK-Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu Ek 6.maddesince almış olduğu yeni düzenlemeyle Oto Servislerinin işlerini önemli derecede kolaylaştıracak bir karar alındığını belirten KUMSED Başkanı Cemil Altınkaya,’ Bundan böyle Sigorta Şirketleri üzerinden açılacak olan hasar dosyalarının tahsilatı hizmet veren Oto servisleri tarafından ruhsat sahibinden alınacak banka bilgileri İban no yazılı imzalı bir dilekçe ile tahsil edilebilecektir.’ dedi.
 
KUMSED Başkanı Altınkaya ayrıca yeni düzenleme ile Oto Servislerinin Sigorta Şirketleriyle anlaşmalı olma zorunluluğunun ortadan kalktığını da açıklayarak,’ Yeni dönemde hasar onarımlarını tekelinde bulunduran yetkili servisler ile kaliteli küçük oto tamircilerinin bunlarla rekabet gücünü artıracak olması da sevindirici bir gelişmedir. Yapılan yeni düzenlemeyle anlaşması olmayan küçük oto tamircileri de yetkili büyük özel servislerle rekabet edibilecek duruma yükseltilerek haksız rekabet önüne de geçilmiş olunduğunu vurguladı.
 
KUMSED - Kuzey Marmara Oto Servisleri Derneği Başkanı KOTO Kocaeli Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Auto Fox Oto Servisi Sahibi Cemil Altınkaya bu düzenlemenin yapılmasında emeği geçen TOSEF-Türkiye Oto Servisleri Federasyonu ve Bakanlık yetkililerine teşekkür etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.