BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Derince’de zabıta gelişim eğitim programı

Derince Belediyesi tarafından ilçe halkına sunulan hizmetlerin kalitesini daha da arttırmaya yönelik adımlar atılıyor. Kurum içi eğitim çalışmaları kapsamında son olarak “Zabıta Gelişim Eğitim Programı” düzenlendi. 

10 Aralık 2020 02:49
Derince’de zabıta gelişim eğitim programı

Hedef Daha Kaliteli Hizmet
 
Kurum içi eğitim programlarına önem veren Derince Belediyesi’nin Marmara Belediyeler Birliği ile yapmayı planladığı ortak projeler bir bir hayata geçiyor. Bu kapsamda İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü son olarak Derincelilerin zabıta hizmetlerinden memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak ve zabıta personelinin sahada yaşadıkları sıkıntıları en aza indirmek amacıyla “Zabıta Gelişim Eğitim Programı '' düzenledi. Alanında uzman isimler tarafından COVİD-19 tedbirleri alınarak verilen eğitimlerde; “Belediye Zabıta Yönetmeliği, 1608 sayılı Kanun, Rapor Yazma ve Tutanak Örnekleri, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ve 5393 sayılı Belediye Kanunlarında Belediye Zabıtasını İlgilendiren Hususlar, 7201 sayılı Tebligat Kanunu, Hal ve Pazar Yerleri Mevzuatı, Seyyar ve İşgal Kaldırma Çalışmaları, 6502 sayılı Tüketici Kanunu, Çevre Kanununda Belediye Zabıta Yetkileri, 3194 sayılı İmar Kanunu ve 775 Sayılı Gecekondu Kanununda Zabıtanın Yetkileri, 6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, İşyeri Mevzuatında Zabıta Uygulamaları ve Zabıta İşlemlerinde İş Güvenliği ve Riskler” konuları işlendi.
 
Başkan Aygün’den Önemli Mesajlar
 
Eğitim sürecini takip eden Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de belediye bünyesinde hizmet kalitesini daha da arttırmaya yönelik düzenlenen kurum içi eğitim çalışmalarının önemine vurgu yaptı. Zabıta çalışanlarına hitaben bir konuşma yapan Başkan Aygün, “Vatandaşlar sizleri zabıta personeli olarak değil, karşısında “Yürüyen Belediye” varmış gibi görüyor. Vatandaşlarımız ile en zor şartlarda muhatap oluyorsunuz. Sizler görev alanlarınızda sağduyunuzu korumalısınız. Çünkü siz bir kurumu temsil ediyorsunuz ve sorumluluğunuz büyük. Hassasiyetle olaylara yaklaşmanız gerekiyor" diyerek eğitimin önemine değindi.  Derince Belediyesi’nden yapılan açıklamada stratejik plan ve ihtiyaç analizleri doğrultusunda çalışma yaşamı ile ilgili sorunlara kalıcı çözümler bularak, çalışma yaşamını daha yaşanabilir kılmak ve motivasyonu yüksek, özverili çalışanlar elde etmek amacıyla meslek gruplarına yönelik hizmet içi eğitim seminerlerinin devam edeceği belirtildi. Zabıta personelinin büyük ilgi gösterdiği eğitim karşılıklı soru cevaplarla tamamlandı.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.