BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Yeni Cuma Camii'nde böyle bir hataya kim izin verdi?

İzmit Yeni Cuma Caminin, karayolu tarafında minarenin görünen yüzünde, şimşek paratoner için eğreti siyah bir kablo sarkıtılmış. Bu restorasyonu kim kontrol etti, tarihi camide böyle bir hataya kim izin verdi?. 

20 Kasım 2020 08:18
Yeni Cuma Camii'nde böyle bir hataya kim izin verdi?

Restorasyon yapılır amfi tiyatroya dümdüz beyaz mermerler, tarihi yapıya pimapen kapı pencere. Kimsede bu absürtlüğü görmez ve sesini çıkarmaz. Bu ufakmış gibi görünen büyük detaylara toplum olarak itiraz etmediğimiz sürece bu toplum düzelmez.
 
Bu kablo minarenin görünmeyen yüzünden, İmamın ezan okuduğu balkona kadar getirilip, kapıdan aşağıya salınamaz mıydı?. Siyah renk yerine doku ile ilgili beyaz renk kullanılmaz mıydı?. Adamlar dekorasyonla uyumlu olsun diye beyaz kablo imal ediyor sırf bu yüzden.
 
Elimizdeki tarih mirasını bu tip anormallikler ile katletmeye üstümüze yok. Yeni Cuma'nın temeli  ağaç zemin bloklar üstündedir. 400 sene  evvel mimar deprem körüğünü icat etmiş bugün benzerleri farklı şekilde kullanılıyor.
 
İzmit çok deprem geçirdiği halde bu mimari özelliğinden Yani Cumanın ana yapısına bir hasar olmamış. 400 sene evvel bu camiyi inşa eden zihniyet!, 400 sene sonra bir kabloyu dahi doğru dürüst döşemeyi beceremeyen zihniyet. Bu yanlış acil düzeltilsin.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.