BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Bitti derken yine hortladı

Dünya Sağlık Örgütü son haftalarda korona virüs kaynaklı ölümlerin hızla arttığını belirterek, her hafta hasta sayısının yaklaşık bir milyon arttığını vurguladı. Öte yandan Avustralya’da salgının kontrol altına alınmasından kısa bir süre sonra yeniden hasta ve ölümler yaşandı. 

26 Temmuz 2020 11:24
Bitti derken yine hortladı

Dünya Sağlık Örgütü, son dönemde her hafta vaka sayısının yaklaşık 1 milyon arttığını açıkladı. DSÖ tarafından yapılan açıklamada sadece son 3 günde günlük vaka sayısının 280.000 olduğu kayıtlara geçti.

Eğer vaka sayısındaki artış bu hızla devam ederse, dünya genelindeki vaka sayısı her hafta 2 milyon artacak.Yapılan açıklamada, “Salgından etkilenmeyen bir ülke yok fakat özellikle Amerika ve Güney Asya’daki büyük ve kalabalık ülkelerde artış görülüyor” ifadesi kullanıldı.

KOSTA RİKA’DA REKOR

Korona virüsü salgınının etkilediği ülkelerin başında gelen Kosta Rika’da da bir rekor kırıldı ve son 1 günde 931 yeni korona virüsü vakası tespit edildi. Salgının başladığı günden beri en yüksek sayı olarak kayıtlara geçen bu oranla birlikte ülkedeki vaka sayısı 14.600’e fırladı. 5 milyonluk ülkede dün 11 insanın yaşamını yitirdiği belirtildi.
 
Ülke genelinde korona virüsüne bağlı sebeplerle yaşamını yitirenlerin sayısı 98’e çıktı.

AVUSTRALYA’DA EN ÖLÜMCÜL GÜN

Korona virüsü salgınını kontrol altına aldıktan çok kısa bir süre sonra tekrar salgınla mücadele eden Avustralya dün en ölümcül gün yaşandı… Salgının patladığı Victoria eyaletinde son 24 saat içerisinde 459 insanda corona virüsü tespit edilirken, ülkede 10 insan yaşamını yitirdi.

Salgının başladığı günden beri ilk kez bu kadar çok insanın bir günde öldüğünü açıklayan Victoria Valisi Daniel Andrews, “Vakaların yüzde 30-40’ı 18-29 yaş aralığında. Hastalananlar arasında sağlık çalışanları da var” ifadesini kullandı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.