BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Tahir Büyükakın o caminin suyunu kestirdi

İzmit Mehmet Ali Paşa Camii'nin bir haftadır suyu kesik. Vatandaş isyan ediyor. Suyun kesilmesi talimatının bizzat Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'dan geldiği, hemen alt tarafta yer alan yeni camiye cemaat toplamak için bu kararın alındığı söyleniyor. Lakin vatandaş henüz inşaat halinde olan o camiye gitmiyor ve mevcut camide namaz kılmayı tercih ediyor. 

16 Temmuz 2020 21:58
Tahir Büyükakın o caminin suyunu kestirdi

Gazetemize okurlarımızdan gelen maile göre 7-8 gündür Mehmet Ali Paşa Camii'nin suyu kesik. Aynı caminin İzmit Beldiyesi'nin kontrolünde olan tuvalet bölümünde sular akıyor.
 
Şadırvan suyunun kesilmesi, insanların abdest alamaması anlamına geliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından suyun kesildiği ortaya çıkınca Tahir Büyükakın'a yönelik büyük bir öfke oluştu.
 
Başkandan suyu hemen açtırması isteniyor. Cemaat henüz inşaat halinde olan ve yapımı en az 3 yıldan önce bitmesi beklenmeyen yeni caminin bodrum katına gitmek de istemiyor.
 
Bilindiği gibi İzmit Mehmet Ali Paşa Cami, 35 yıl önce Kocaeli İlme Hizmet Vakfı tarafından yaptırılmıştı. Bu caminin hemen yanındaki yeni camide Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılıyor. 
 
Başkan Büyükakın'ın vakıf yöneticileri ile ters düştüğü için intikam hırsıyla böyle davrandığı da öne sürülüyor. Belediye kendi yaptırdığı camiye cemaat toplamak için Mehmet Ali Paşa Camii'nin suyunu kesti şeklindeki sözlerde her ortamda yüksek sesle dile getiriliyor. Bakalım neler olacak? Bekleyelim görelim.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.