ABD’nin New Mexico eyaletinde el dezenfektanı içen üç kişi ‘metanol zehirlenmesi’ sonucunda hayatını kaybetti; bir kişi görme duyusunu kaybetti. Üç kişi de hastanede tedavi altına alındı. Durumları ağır.Eyaletin sağlık dairesinden yapılan açıklamada, “Yedisinin de metanol içeren el dezenfektanı içtiklerini düşünüyoruz” dendi.
Mayısta kayda geçen vakaların alkol bağımlılığıyla ilintisi olduğunu belirten yetkililer, dezenfektan içenlerle ilgili ayrıntılı bilgi paylaşmadı. Uzmanlar, bazı kişilerin alkol içerdiği için dezenfektan içtiklerini belirterek salgın öncesinde çoğu cezaevinde dezenfektan kullanımının yasak olduğunu anımsattı. Cezaevlerinde yasak olmasının bir nedeni mahkumların içmesinden çekinilmesi ikincisi ise yangın çıkarmak için kullanılmasından duyulan endişe. Salgın sürecinde ise dezenfektan konusundaki kısıtlamalar esnetildi.ABD Gıda ve İlaç Dairesi FDA hafta içinde metanol içeren dezenfektanların kullanılmaması konusunda uyarmıştı.
TRUMP ÖNERMİŞTİ
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz aylarda korona virüs salgınına karşı dezenfektan enjekte edilmesini önermişti. Trump'ın açıklamalarının ardından ülkeden benzer vakalarda artıl görülmüştü. ABD Başkanı Trump geçtiğimiz hafta basın toplantısında, "Ultraviyole ya da çok güçlü bir ışını vücuda aldığımızı düşünelim. Bu, deri yoluyla ya da başka bir yolla olabilir. Bunu test edebilirsiniz. Peki, dezenfektanları vücuda enjekte edeceğimiz bir yol var mıdır? Belki de içimizde bir çeşit temizlik yapabiliriz. Biliyorsunuz, virüs ciğerlere iniyor. Buna bir bakmak ilginç olabilir" ifadelerini kullanmıştı.
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı







