BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmit'in köyleri hizmete aç!

İzmit Belediyesi yöneticileri bugün İzmit'e bağlı Ulupınar Köyü'ne gitti. Bakın ortaya neler çıktı? İşte ayrıntılar.. 

11 Haziran 2020 11:55
İzmit'in köyleri hizmete aç!

İzmit'e bağlı köylerde ciddi eksiklikler var. Yıllardır köylerin hizmete doyduğunu iddia edenlere şu soruyu sorun; ne yaptınız da hizmete doyuldu? Yaptıkları şeyleri sıralayalım; köy yoluna asfalt atmak, çöp konteyneri koymak ve tek bir kaydırağın olduğu altı çakıl taşlarıyla dolu uyduruk bir çocuk parkı yapmak. Başka da bir şey yok.

700 METREKARELİK ALAN

İzmit Belediyesi yöneticileri bugün Ulupınar Köyü'ne gittiler. Köy diye yazmamızın nedeni alışkanlıktan kaynaklanan bir durumdur. Zira köyler artık mahalle statüsünde. Ulupınar Köyü sakinleri Kocapınar yanındaki 700 metrekarelik bölüme mesire alanı ve park yapımındaki katkılarından ötürü İzmit Belediyesi yetkililerine teşekkür ettiler.

İZMİT BELEDİYESİ YÖNETİCİLERİ

İzmit Belediye Başkan Yardımcıları Ünal Özmural, Cem Güler, Hakan Özkum, Fen İşleri Müdürü Burak Erdoğan'a, Fethiye köyü muhtarı İsa Altıntaş, Muhtar azası Ayten Altıntaş, İzmit Ulupınar Köyü Güzelleştirme Derneği Başkanı Salih Akmeşe ve köylülerde eşlik etti.


VATANDAŞ MESİRE ALANINA AKIN EDİYOR

İçerisinde piknik oturma bankları ve oyun alanlarının yer aldığı bu mesire alanı özellikle hafta sonları dolup taşıyor. Diğer köylerden bile dinlenmek, ya da hoşça vakit geçirmek için pek çok kişi bu alana geliyor.

SAĞLIK OCAĞI VAR, DOKTOR YOK

Gelelim köylülerin sıkıntılarına. O bölgedeki tek sağlık ocağı Hakkaniye Köyü'nde ve burası Ulupınar Köyü'nün 10 km ötesinde. Lakin çok uzun süredir Sağlık Ocağı'nda doktor bile yok. Peki köylüler ne mi yapıyor? Kandıra'daki Çubuklu Köyü'ne gidiyor. Bunun için önce İzmit'e gelmeleri, sonrada Kandıra'ya gitmek için Kandıra otobüsüne binmeleri gerekiyor.

MUHTARLARIN AKP'Lİ OLMASI 

İzmit'e bağlı köylerin büyük bölümünde muhtarların AKP'li olması hizmetin gelmesinin önündeki en büyük engel. Neden mi? Muhtarlar seslerini çıkaramıyorlar. Bazılarına yolcu taşımaları için otobüs hattı verilmiş. Hal böyle olunca kendi çıkarları öne çıktığı için vatandaş da ikinci planda kalıyor.

İZMİT BELEDİYESİ'Nİ KÖTÜLEYİN!

Aslında yazılacak ve söylenecek çok şey de var. AKP'lilerin muhtarlara İzmit Belediyesi'ne sorunları bildirmeyin, vatandaş neden yapılmıyor? Derse İzmit Belediyesi'ni çalışmıyorlar diye kötüleyin dedikleri de biliniyor.


NEDEN OTOBÜS GÖNDERİLMİYOR?
 
Köylerde ciddi bir altyapı eksikliği de var. Kandıra'nın en ücra noktalarına bile belediye otobüsü tahsis eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit'in köylerine otobüs göndermeyi gereksiz görüyor. Belki de muhtarların para akışına sekte vurmak istemiyorlar! Zira üst satırlarda da vurguladığımız gibi; İzmit'e bağlı köylerde yolcu taşımacılık işini 3 ayrı otobüsle 3 ayrı muhtar gerçekleştiriyor. 
 
ÇANTADA KEKLİK Mİ SANIYORLAR?
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, ya da AKP'lilerin 'Boş verin köyleri, biz onları dinle, ezanla, bayrak ve darbe üzerinden çarpıttığımız sözlerle kolayca kandırıyoruz ' diye mi düşünüyorlar? Bilinmiyor ama köylerde, köylülerin ilgisizlikten yana ciddi rahatsızlıkları olduğu göze çarpıyor.
 
HARABEYE DÖNEN OKUL BİNASI
 
Ulupınar Köyü'nde 40 yıldır hiç kimsenin dokunmadığı ve harabeye dönen okul binalarının bulunduğu bölgenin göz kamaştırıcı hale getirilerek halkın hizmetine sunulması lazım. Fakat bu konuda da harekete geçilmiyor. Bakalım İzmit'in köylerinde bundan sonra neler olacak? Bunun takipçisi olacağız.

BAŞKANLARA TEŞEKKÜR
 
Öte yandan İzmit Ulupınar Köyü Güzelleştirme Derneği Başkanı ve İzmit Çevre Köyleri AR-GE Platformu Başkan Yardımcısı Salih Akmeşe mesire alanının yapılmasındaki katkılarından ötürü İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'e teşekkür etti. Salih Akmeşe, köye giden yol kenarlarına çelik bariyerler monte ettirmesindeki katkılarından ötürü de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a da teşekkür etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.