BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmit'te vatandaş otobüslerde corona virüsü kapacak

İzmit'te Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir otobüste sosyal mesafe kuralının hiçe sayılması tepkilere neden oldu. 

05 Mayıs 2020 05:04
İzmit'te vatandaş otobüslerde corona virüsü kapacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tramvay ve otobüslere sosyal mesafe için bantlar yapıştırıldığını açıklamıştı. Nitekim o bantlar yapıştırıldı da.  Lakin sosyal mesafe kuralı hiçe sayılıyor. İzmit Yeşilova Mahallesi'nde ikamet eden bir vatandaş dün saat 16.10 sıralarında 234 numaralı otobüste yaşananlarla ilgili şöyle konuştu: 

Mesela iki bant arasında bile sadece 7 kişi var. Varın gerisini siz düşünün.  Sosyal mesafe kuralı hiçe sayılıyor. Şoför bunu görüyor ama sesini çıkarmıyor. Üstelik otobüs de yer olmamasına rağmen bir de yeni yolcu almak için durağa yanaşıyor.  Belediye adına bu durumu kontrol eden yok mu? Böyle giderse işe gidip gelirken otobüslerde corona virüsünü kapacağız.' 
 
Şimdi merak edilen şu; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi UlaşımPark A.Ş.'nin yetkilileri karantina altında mı? Otobüs şoförlerine sosyal mesafe ve kaç yolcu alacaklarına dair ders vermediler mi? Ya da kontrol ediyorlar mı? Her otobüste kameralar var ve tek bir merkeze bağlı sistem üzerinden de otobüslerin için görüyorlar. Uyarıda bulunuyorlar mı? 
 
Belediye otobüslerinde bile böylesine dikkatsiz ve özensiz davranılması normal bir durum mu? Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın'ın corona virüsüne karşı mücadelemizi titizlikle sürdürüyoruz şeklindeki sözlerinden otobüs şoförleri nasıl bir anlam çıkarıyorlar?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.