BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Bakanlık İzmit'in o mahallelerini huzursuz etti

İzmit'te Cumhuriyet ile Şirintepe Mahallerinde ikamet edenleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından onaylanan Kimyasal ve Petro-kimya ürünleri gemi yanaşma platformu ve deniz üstü boru hattı projesi çok rahatsız etti.  

05 Şubat 2020 22:18
Bakanlık İzmit'in o mahallelerini huzursuz etti

İzmit sınırlarının bitiminde gerçekleştirilecek bu proje için 18 Şubat'ta ÇED toplantısı gerçekleştirlecek. ÇED toplantısı ile ilgili ayrıntılı bilgilere bu haberin alt satırındaki görsel üzerinden ulaşabilirsiniz. İzmit Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Musatafa Yaman'da sosyal medya hesabından söz konusu projeye şu sözlerle tepki gösterdi.
 
İşte o paylaşımın içeriği: 
 
Bu şehri yötenler..!

Bu Körfez'e vermiş olduğunuz zararınız daha ne kadar devam edecek?

Daha bir hafta önce sosyal medyadan Körfez'in Başiskele tarafında körfeze çakılan kazık seslerinden rahatsız olduğumu dile getirmiş her kazık çakma sesinin kendi böğrümde hissediyorum demiştim.

Şimdi ise başımıza bu çıktı.

İzmit Cumhuriyet ve Şirintepe mahallelerini malum firmaların yetkilileri mi idare ediyor, ya da yönetiyor?

Biz yerleşim yerinin içinde üçünüde istemiyoruz derken şimdi ikisi bir olmuş başımıza Derince, İzmit ve Başiskele bölgelerine daha kötü çorap örüldüğünü görüyoruz.

Zaten hava alamıyoruz bu tesis yapılırsa; yollar önce söylediğim gibi şimdide söylüyorum. Avrupa'nın imha etmesinden korkulan petrokimyasallar burada depolanacak oradan yeni kurulacak olan İZAYDAŞ'a büyük paralarla imhaya taşınacak böyle biline.

Biz olmaz diyoruz ve yine olmaz diyoruz. Yerleşim yerinin içinden yatırım yapmayı bıraksınlar her ikiside ÇED sel etkisi olmayan yerlere yatırımlarını yapılsın.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.