BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Meteoroloji'den uyarı: Sel, fırtına, sağanak!

26 Kasım hava durumu raporu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı. Meteoroloji'den gelen son dakika verilerine göre 26 Kasım Salı günü için bazı bölgelere sel, fırtına, sağanak yapış uyarısı yapıldı. İşte 26 Kasım hava durumu bilgisi...  

26 Kasım 2019 04:21
Meteoroloji'den uyarı: Sel, fırtına, sağanak!

Meteoroloji'den yapılan son tahminlere göre yurdun özellikle batı kesimlerinde şiddetli sağanak yağışın etkili olması beklenirken iç ve doğu kesimler için de şiddetli rüzgar uyarısı yapıldı. Çok kuvvetli yağışın beklendiği Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde vatandaşlara olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olma çağrısı yapıldı.

Peki, hava durumu bugün nasıl? İstanbul’da yağmur yağacak mı? İşte yanıtı…Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 26 Kasım Salı günü hava durumu raporu yayınlandı. Yapılan son tahminlere göre yurdun barı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın gün boyu etkili olması beklenirken özellikle iç ve doğu kesimlerde ise şiddetli rüzgar ve fırtınanın etkili olması tahmin ediliyor.

Bununla birlikte Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından üst üste yapılan son dakika uyarılarında vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.Peki, bugün hava durumu nasıl? İstanbul’a yağmur yağacak mı? İşte, hava durumu ile ilgili üst üste yapılan uyarılar…

26 KASIM HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Malatya, Elazığ, Tunceli,Bingöl, Adıyaman çevreleri ve Diyarbakır'ın kuzey kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Isparta ve Burdur çevreleri ile Konya'nın batı kesimleri ve Afyonkarahisar'ın güney ilçelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 Kg/m²), Antalya çevrelerinde yer yer şiddetli (76-100 Kg/m²) olması bekleniyor.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Antalya il genelinde çok kuvvetli yer yer şiddetli(51-100 Kg/m²) olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile kıyı kesimlerinde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yağışların; Burdur ve Isparta çevreleri, Konya'nın batı ilçeleri ve Afyonkarahisar'ın güney ilçelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 Kg/m²) olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım ile yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

Rüzgarın; güneydoğu yönlerden Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa), Batı Akdeniz kıyı kesiminde yer yer kuvvetli fırtına (80-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek ağaç devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU
 
MARMARA HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Afyonkarahisar'ın güney kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Akdeniz'de kuvvetli ve çok kuvvetli, Antalya çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/sa), Batı Akdeniz kıyı kesiminde yer yer kuvvetli fırtına(80-100 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
 
İÇ ANADOLU HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Konya'nın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin güney ve doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, Zonguldak, Bolu, Düzce, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu zamanla batı kesimleri çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu zamanla kuzey ve batı kesimleri çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Adıyaman çevreleri ile Diyarbakır'ın kuzey kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.