BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Fikret Toker’den özür bekliyorlar!

CHP’li İzmit Belediye Başkan adayı Nazif Korkmaz için “Kafatasçılık yapıyor” demesinin ardından, Kocaeli’de bulun yerel halkı temsil eden STK’lar tarafından kınamaların ardı arkası kesilmiyor. 

05 Kasım 2018 06:06
Fikret Toker’den özür bekliyorlar!

CHP’li eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Fikret Toker’in Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda CHP’li İzmit Belediye Başkan adayı Nazif Korkmaz için “Manavcılık adı altında kafatasçılık yapıyor” diyerek Kocaeli’de yaşayan bütün manavların tepkisini üzerine çekti.

PROJELER İLE ORTAYA ÇIKALIM

Toker, CHP’li İzmit Belediye Başkan adayı Nazif Korkmaz için “Manavcılık adı altında kafatasçılık yapıyor” açıklamasının ardından, özür dilemesi beklenirken bugün  sosyal medya hesabı üzerinden Korkmaz'ı ihanetlik le suçladı. CHP’li Toker'in yatığı paylaşımda "Mezhepsel ya da sovenist söylem ve figürlerle Ortaya çıkıp ya beni Aday yaparsanız ya da başka Birisi Aday yapılırsa Ben, biz ya da filancalar olarak oy vermeyiz gibi davranışlar ihanettir, parti suçudur" diyerek Korkmaz'ı parti suçu işlediğini belirtti. Açıklamalarının devamında Toker; "Parti ideolojisi İle sosyal Demokrat kimliklerimizle, yapacağımız projeler İle Ortaya çıkalım ve kutuplaşmaya fırsat vermeyelim...Bunu herkim yapar ise Ben geçmişte de karşısında idim yine karşısında olacağım ve bırakın susmayı tersine daha yüksek sesle deşifre edeceğim"dedi

TOKER ÖZÜR DİLESİN

Kocaeli’de yaşayan Manav platformları ve STK’lar Toker’in yaptığı açıklamasının ardından birer birer kınama mesajı yayınladı. CHP’li İzmit Belediye Başkan adayı Nazif Korkmaz’a ise destekler çığ gibi büyüyor.Sosyal medya hesapları üzerinden Toker’in “Manavcılık adı altında kafatasçılık yapıyor”  dediği CHP’li İzmit Belediye Başkan adayı Nazif Korkmaz ‘ın sevenleri ve Kocaeli’de yaşayan yerli halk Manavlar Toker’in özür dilemesini istiyor. Toker’i kınayan STK’ların açıklamaları;

Türkiye Manav Kültürü Dernekleri Fedarasyonu

Manavlar tarihin hiçbir zamanında ayrımcı, kafatasçı ve birilerinin dediği gibi mikro-milliyetçi olmamışlardır. Bize öğretilen ve pek tabi kültürümüz, ananemiz gereği kapımıza gelen her kim ise en iyi şekilde ağırlanmış en ihtimamlı şekilde yerine ulaşmasında, yerleşecekse yer bulmasında hep ön ayak olunmuştur. Kendine siyasal mecrada bizleri Hedef alarak ya da hedefe koyarak alan açma derdinde olanlar ile güzel Kocaelimizin yerel değerlerini yok saymayı kendine iş edinenler bilmelidir ki Manavlar tüm değerlerine, memleketimize ve Kocaelimizin tüm unsurlarına çok daha sıkı sahip çıkacaktır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.