BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmit’te o Gençlik Merkezi’ni Bilal Erdoğan açtı

İzmit Belediyesi tarafından 28 Haziran Mahallesi’nde yaptırılan ve geçtiğimiz Kasım ayında vefat eden Nebi Güdük’ün adı verilen gençlik merkezi düzenlenen törenle açıldı.  

06 Nisan 2018 21:13
İzmit’te o Gençlik Merkezi’ni Bilal Erdoğan açtı

Mevlana Kültür Merkezi karşısında 397 metrekarelik bir alan üzerine yaklaşık 1 milyon lira harcanarak yaptırılan 3 katlı merkezde etüt odaları, oyun odaları, kütüphane, kafeterya ve çok amaçlı salon bulunuyor. Gençlerin buluşma adresi olacak merkezin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan da katıldı. 
 
YOĞUN KATILIM
 
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ev sahipliğindeki açılışta Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Sami Çakır, Mehmet Akif Yılmaz, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez Ensar Vakfı Genel Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, eski milletvekillerinden Şevki Yılmaz, İl Müftüsü Yusuf Doğan, merkeze adı verilen Nebi Güdük’ün ailesi ile çok sayıda kişi de hazır bulundu. Mehteran takımının gösterisiyle başlayan açılışta İzmit İmam Hatip Lisesi öğrencisi İbrahim Yılmaz da Kur’an-ı Kerim okudu.
 
Açılışta konuşan Nebi Güdük’ün oğlu Zafer Güdük, “ rahmetli babam ve ailemiz adına siz gönül dostlarımıza ne kadar teşekkür etsem azdır. Babamın sınıf arkadaşı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a minnettarız. Babamın adını yaşatacak olan bu merkez için İzmit Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim” dedi. Ensar Vakfı Genel Başkanı İsmail Cem Dilberoğlu da açılışta yaptığı konuşmada “böyle güzel bir hizmetin mimarı olan İzmit Belediye Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır” şeklinde konuştu.
 
ÖRNEK PROJELERLE HİZMETE DEVAM
 
Açılışta İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan bir konuşma yaparak şunları söyledi “Ensar Vakfı Genel Merkezi ve Kocaeli Şubemiz ile önemli çalışmalar yaptık. İzmit Belediyesi olarak gençlerimiz için sayısız projeler yapıyoruz. Açılışını yaptığımız merkez de bunlardan biridir. Gençlerimiz, çocuklarımız bizim için çok önemli. Türkiye’ye örnek çalışmalar yapıyoruz. Öğrencilere bisiklet ve basketbol topu dağıtıyoruz. Spor kulüplerimize destek oluyoruz. Gençlik merkezleri açıyoruz, yurtlar açıyoruz. Gençlerimiz  için yapılacak daha çok işimiz var. Genç girişimciler merkezimiz ile genç girişimciler yetiştiriyoruz. Türkiye’nin ilk Üniversite Pazarını açtık. Bu hizmetlerimizin ilham kaynağı sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Halkımıza ilk günkü heyecan içinde  hizmet etmeye devam edeceğiz. Nebi Güdük abimizi çok severdim. Böyle değerli bir büyüğümüze küçükte olsa bir vefa borcumuzu ödediğimizi düşünüyorum. Ülke olarak içte ve dışta  düşmanlarla mücadele ediyoruz. Bu mücadelede millet olarak bir ve beraber olarak her zamanki gibi başarılı olacağız. “ 
 
DOĞAN’A TEŞEKKÜR
 
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak da açılışta yaptığı konuşmada, “Kocaeli değişen ve modern bir kent oldu. Sanayii kimliğinin yanında sosyal ve kültürel manada büyük çalışmalar yaptık. Bugün güzel bir açılışta beraberiz. Nebi Güdük abimiz kültürel birikiminden faydalandığımız bir abimizdi. Merkezin yapılmasında ve  Nebi Güdük’ün adının verilmesinde emeği olan İzmit Belediye Başkanımız Nevzat Doğan’ı tebrik ediyorum” dedi.
 
ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM
 
Merkezin açılışında konuşan Bilal Erdoğan da, “ülkemizle birlikte dünya da kritik bir dönüşüm ve değişimden geçiyor. Dünya böyle bir eşikteyken ülkemiz de gereken önlemleri alıp gerekli çalışmaları yapıyor. Bu kapsamda geçen sene Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişte önemli bir adım atıldı.   İnanın böyle olmasaydı şuanda başarıyla gerçekleştirdiğimiz Zeytin Dalı Operasyonu ve daha önce başardığımız Fırat Kalkanı Operasyonu’nda başarılı olamayabilirdik. Çünkü artık kendi kararımızı kendimiz veriyoruz. Falanca ülkenin bakanına, başkanına bakmadan kendi hareketimizi yapıyoruz. Müslümanlar 21’inci yy’a damgasını vuracaksa Türkiye buna liderlik edecek bir ülkedir. İstanbul İmam Hatip Lisesi, Cumhurbaşkanımız gibi Nebi Güdük gibi insanları yetiştirmiş. Örnek bir çalışmanın açılışında bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İzmit Belediye başkanımızı böyle güzel bir eser kazandırdığı için kutluyorum. İzmit’te bir merkeze,  bir vakıf insan olarak anılmış bir abimizin isminin verilmesi  ayrı bir güzellik Buradan yetişecek olan insanlar da vakıf insan olma amacını taşıyarak ülkemize ve milletimize hayırlı hizmetlerde bulunacaklardır. Belediyemizin bu işbirliğinin eseri olan bu projenin bütün Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum” dedi.
 
GENÇLER İÇİN ÖNEMLİ
 
AK Parti Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz da  açılışta  yaptığı konuşmada şunları söyledi. “ Son yıllarda ülkemizin dört bir yanında sivil toplum faaliyetlerimizin ve gençlerimizin yetişmesinde büyük çalışmaları olan Bilal Erdoğan kardeşimiz ve Ensar Vakfı Genel Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Benimde bir dönem beraber çalıştığımız değerli büyüğümüzün adının merkeze verilmesi bizi ayrıca mutlu etti. Böyle bir merkezi şehrimize ve gençlerimize kazandırdığı için belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.”
 
Kocaeli Valisi Vali Hüseyin Aksoy  da  gençlik merkezinin açılışında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek “ gençlik, geleceğimizdir ve onların eğitimi hepimizin sorumluluğundadır. Bu anlamda birçok kurum ve kuruluşumuzun yürüttüğü çalışmalar bulunuyor. Bizde aldığımız kararla sokakta dilenen çocuklarla ilgili bir uygulama başlattık. Sokakta çocuğunu dilendiren ailelere ilk başta bir uyarı ve ardından para cezası uygulanacak. Daha sonra da Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilecekler. Proje ile  bugüne kadar 414 çocuk, sokaklardan toplandı” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Nebi Güdük Gençlik Merkezi İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın yaptığı dua ile açıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.