BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Hayvanları sokağa atmayın!

KOHAYDER, Özel Kocaeli Tıp Merkezi ve Özel ilgi Çocuk Tıp Merkezi iş birliği ile düzenlenen ‘’Yetim bırakma’’ konulu söyleşide hayvanları sokağa atmamaları çağrısında bulunuldu. 

04 Kasım 2017 19:30
Hayvanları sokağa atmayın!

İzmit KYÖD Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen bu söyleşi de Özel Kocaeli Tıp Merkezi Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Öner Aynıoğlu, Kocaeli Tıp Merkezi Çocuk sağlığı Hastalıkları Uzmanı Sevil Öztürk, Özel İlgi Çocuk Tıp Merkezi Psikolog Görkem Deniz ile Veteriner Hekim Aynur Oyamak Köybaşı konuşmacı olarak katıldı.
 
Kısa adı KOHOYDER olan Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği Başkanı Gonca Çelik Ketenağ ‘Derneği kurduğumuzdan beri yardıma muhtaç hayvanlar için mücadele veriyoruz. Bu mücadelede eğitim ve farkındalık çalışmalarına ağırlık veren faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.’
 
‘Sokak hayvanlarının barınak denen tecrit alanlarına kapatılmadan bulunduğu yerde kısırlaştırılarak sağlıklı, tok ve özgür yaşatmak önceliğimiz. Bugün ele almak istediğimiz ve en çok terk edilme nedenlerinden biri olan çocuk sahibi olacak veya çocuk sahibi olan ailelerin hamilelik sürecinde yada bebeğe zararı olacak kaygısıyla evcil dostlarını terk etmeleri.

Aşıları tam yapılmış evcil dostlarımızın hamilelik sürecine ve bebeklere hiçbir zararı olmayacağı gibi aksine , zihinsel,duygusal ve psikolojik yönde katkı sağlıyor’ dedi.
 
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd.Doç Dr. Öner Aynıoğlu’da ‘Gebelik oluşan bir anne adayı genel olarak kedi, köpek ve kuş gibi evcil hayvan besliyorsa hijyenik şartların kontrol edilmesi gerekiyor. Hayvan alınırken çok düşünülmeli hastalığına aşısına bakılmalı. Kedi dışkısından bulaşan parazitsel hastalıklar var. 
 
Kedide yapılan testte hastalık çıkmazsa hiçbir sıkıntı olmaz ancak bu testlerin mutlaka yapılması lazım. Hijyen kurallarına uyulduğu takdirde bulaşma oranı çok nadirdir.Ailelerin en çok korktukları alerjidir. Düzenli bakımı yapılan evcil hayvanlarda öyle bir sorun olmaz. Korkmaya gerek yok doğadaki canlının evde olması insanlar için terapidir.’

Çocuk Sağlığı Uzmanı Sevil Öztürk’de şöyle konuştu: ‘Yapılan araştırmalarda bir kediyi okşamanın kalp ritmini düzenlediği ortaya çıkmış. Aileler alerjiden korkmasın. Bunları yapan kedi köpek tüyleri değil hayvanın salyası ve dışkısı ile bulaşır. Yani hijyene önem verirsek hiçbir sıkıntı olmaz. Hipoalerjenik kedi ve köpek cinsleri de var. Ya da hamster veya kaplumbağa sahibi olunabilir.’HABER: Esra SÖZER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.