BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Harabe yapılar yıkılıp kente nefes aldırılıyor

İzmit, kullanılmayan can ve mal güvenliği açısından tehdit oluşturan metruk yapılardan temizleniyor. İzmit Belediyesi tarafından sadece bu yıl içinde 32 adet metruk yapının yıkıldığı kaydedildi. 

05 Kasım 2017 08:13
Harabe yapılar yıkılıp kente nefes aldırılıyor

Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, 8 yılı aşkın zamandır şehrin muhtelif yerlerinde bulunan ve tehlike oluşturan  eski yapıların yıkılmasıyla ilgili çalışma yürütüldüğünü belirterek” can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturan yapıların yıkılması için bazen uzun süreçler gerekiyor. Yapıların sahiplerini bulup bunları ikna etmek, ikna olmayanların mahkeme süreçleri bazen uzun zaman almasına rağmen bu konuda oldukça kararlı hareket ediyoruz. 8 yılı aşkın zamandır 500’ün üzerinde kullanılmayan, harabe olmuş yapıyı yıktık. Böylelikle şehrimize adeta  nefes aldırdık. Bu konudaki çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz” dediler. Mahalle aralarında tehlike oluşturan yapıların yıkılması en çok  o bölgede yaşayanları sevindiriyor. Vatandaşlar “ İzmit Belediyesi’ne ne kadar teşekkür etsek azdır. Harabe yapılar yüzünden huzursuz oluyorduk” dediler.
 
GÜVENLİK ŞART
 
Bu arada özellikle Kentsel Dönüşüm Yasası çerçevesinde şehrin muhtelif yerlerindeki binaların yıkılması sırasında İzmit Belediyesi oldukça hassas davranıyor.  Belediye yetkilileri, 6306 sayılı  Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi yasası kapsamındaki binaların yıkımının yakından takip edildiğini, gerekli can ve mal güvenliğinin en üst seviyede olmasına ayrı bir önem veriliğini belirterek “ gerekli önlemler alınmadan yapıların yıkılmasına kesinlikle  izin verilmiyor. Binalar yıkılmadan önce mutlaka can ve mal güvenliği için gerekli tedbirlerin alınması sağlanıyor” dediler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.