BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

SSK ve BAĞ-Kur emeklileri yüzde 5,49 zammı garantiledi

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine göre SSK ve BAĞ-Kur emeklileri yüzde 5,49 zammı garantiledi. Memur ve memur emeklileri için ise enflasyon farkı henüz oluşmadı. 

05 Ekim 2026 18:28
SSK ve BAĞ-Kur emeklileri yüzde 5,49 zammı garantiledi

Türkiye İstatistik Kurumu eylül ayı tüketici fiyat endeksini (TÜFE) açıkladı. Buna göre eylül ayında enflasyon yüzde 1,8 oranında arttı.

Buna göre; Bağ-Kur ve SSK emeklileri eylül ayı için yüzde 5,49 enflasyon toplamını hak etmiş oldu

Yapılacak bu zam Ocak 2027'deki maaşlara yansıyacağı için ekim, kasım ve aralık ayı için açıklanan aylık enflasyon oranında hesaplanacak.

Memurlar için ise enflasyon farkı henüz oluşmadı. Memurların enflasyon farkı hak edebilmesi için yüzde 3,23 üzerinde enflasyon daha oluşması gerekiyor.

Toplu sözleşme zammına göre memur ve memur emeklileri ocak ayında 2027 yılının ilk zammını alacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.