BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Darıca’da boşaltılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin akıbeti ne olacak?

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, yaklaşık bir yıldır atıl durumda bekletilen Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önünde açıklama yaparak Darıca halkının yaşadığı sağlık mağduriyetini gündeme taşıdı. Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi kampüsü içinde yer alan ve kaderine terk edilen bina önünden Sağlık Bakanlığı'na seslenen Gergerlioğlu, ilçede yaşanan diş sağlığı krizine ve yetkililerin sessizliğine sert tepki gösterdi. 

20 Temmuz 2026 05:15
Darıca’da boşaltılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin akıbeti ne olacak?

2008 YAPIMI BİNA "DEPREME DAYANIKSIZ" OLDUĞU SÖYLENEREK BOŞALTILDI!

Gergerlioğlu, söz konusu binanın 1999 depreminden çok sonra, 2008 yılında inşa edildiğini hatırlatarak mevcut duruma anlam veremediklerini belirtti. 17  Ağustos sonrası yapılan binanın neden deprem mevzuatına göre yapılmadığını soran Gergerlioğlu, yaklaşık 250 bin nüfuslu Darıca’da yer alan bu binanın, deprem riski gerekçesiyle bir yıldır boş tutulmasını ve metruk bir halde bekletilmesini eleştirdi.
Gergerlioğlu, binanın depreme dayanıksız olması halinde neden hala yıkılmadığını sordu ve tehlike arz eden bu yapının bir an önce yıkılması çağrısında bulundu. 
 
RANDEVU ALMAK İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜ!

Darıca'da yaşayan vatandaşların ciddi bir diş sağlığı sorunuyla karşı karşıya kaldığını vurgulayan Gergerlioğlu, bütçesi özel kliniklere yetmeyen vatandaşların alternatif olarak Bayramoğlu’ndaki diş merkezine gittiğini aktardı. Ancak bu durumun yeni mağduriyetleri beraberinde getirdiğini belirtti. Bayramoğlu'ndaki merkeze giden doğrudan bir toplu taşıma hattının bulunmadığını vurgulayan Gergerlioğlu, Vatandaşlar otobüsten indikten sonra en az 10 dakika boyunca yürümek zorunda kaldığını söyledi. 
Bayramoğlu'ndaki merkezde yoğunluk nedeniyle sıra bulmanın neredeyse imkansız hale geldiğini aktaran Gergerlioğlu, “Vatandaşlar bir diş muayenesi veya tedavisi randevusu alabilmek için en az 2 ila 3 ay boyunca beklemek zorunda kalıyor.” ifadelerini kullandı. 

"MADEM TEHLİKELİ, NEDEN İŞÇİLER BU BİNADA KALIYOR?”

Gergerlioğlu, Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin hemen arka tarafında yeni bir bina için ihale yapıldığını ve inşaat çalışmalarının başladığını belirterek bu adımı olumlu bulduklarını ancak mevcut eski binanın akıbetinin belirsizliğini koruduğunu söyledi. Yeni binanın inşaatında çalışan işçilerin eski binada kaldığı için yıkılmadığına dair iddiaların olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, “Bu iddialar doğruysa riskli diye boşaltılan binada neden işçiler kalıyor” sorusunu yetkililerin cevaplaması gerektiğini söyledi. 

Gergerlioğlu, kamu kaynaklarının doğru kullanılması ve halkın sağlık hakkına kolayca erişebilmesi için bu metruk binanın derhal yıkılarak alanın Darıca halkına kazandırılması gerektiğini ifade etti. Darıcalıların sağlıkta çağ atlandığı yönündeki iddialara rağmen eskisinden daha kötü koşullarda hizmet almaya çalıştığını belirten Gergerlioğlu, yetkilileri acilen göreve davet etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.