ABD ve İran arasındaki savaş gerilimi ekonomik piyasalarda sert dalgalanmalara neden oluyor.
6 bin 677 dolar bandında seyreden ons altının bu haftaki seyri dengeli oldu. Altın tarafındaki düşüşün ardından bir toparlanma aşamasında olsa da sert yükselişler yaşanmadı.
Altının geleceğine dair ise pek çok soru işaretleri var. Ünlü ekonomist İslam Memiş, CNN TÜRK canlı yayınında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Ocak ayında tarihi zirvelerin görüldüğünü Şubat’ta ise daha stabil bir süreç yaşandığını hatırlatan Memiş, altının yükseleceği tarihi açıkladı.
Memiş, “Ancak mart ayında 48 yılın en sert düşüşlerini gördük; haftalık ve aylık bazda ciddi değer kayıpları yaşandı. Şimdi ilk çeyreği geride bıraktık, ikinci çeyrekte ise yeniden bir toparlanma bekliyoruz” dedi.
Belirsizliklerin sürdüğünün altını çizen Memiş, 5 bin 100 dolar seviyesinin hedef konumunda olduğunu ifade etti. Altına ihtiyacı olanlara seslenen Memiş, sarı metal için cümlelerini şu şekilde noktaladı:
"Altın borcu olan ya da alım yapacak vatandaşların, düşüşlerin kalıcı olmayacağını göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekiyor. Geçen hafta yüzde 3,5 civarında sert düşüşler gördük. Bu hafta ise düşüşler yüzde 1,5 seviyesine kadar geriledi. Bu da artık daha sınırlı düşüşlerin olduğunu ve yükselme isteğinin sürdüğünü gösteriyor.
"Son bir haftadaki fiyat hareketlerine de değinen Memiş, “Geçen hafta yüzde 3,5 civarında sert düşüşler gördük. Bu hafta ise düşüşler yüzde 1,5 seviyesine kadar geriledi. Bu da artık daha sınırlı düşüşlerin olduğunu ve yükselme isteğinin sürdüğünü gösteriyor"
Altında son durum ne?
Ons altın: 4 bin 677 dolar
Gram altın: 6 bin 704 TL
Kapalıçarşı (Gram altın satış fiyatı): 6 bin 865 TL
NOT: Bu haberde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi vermemektedir.
Kılıçdaroğlu göreve dönecek!
Kartepe Evleri’nde 144 yeni dairenin sahipleri kura ile belirlendi
Doğu Kışla’da bayram pazarı kuruluyor
İzmit’te Şehit Polis Şeyda Yılmaz Çınar Çocuk Evi de kapılarını açıyor






