Kocaeli Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Abbas Törün’ün yazılı açıklamasının içeriği şöyle:
Kocaeli Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın 29.03.2026 tarihinde gerçekleştireceği Olağan Genel Kurul sürecinde, seçimlerin serbest irade ve eşitlik ilkelerine aykırı şekilde etkilendiğine dair ciddi iddialar bulunmaktadır.
İddialara göre, Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Demir’in, seçim sürecinde seçmen konumundaki esnafa kredi vaadinde bulunarak ve mevcut kredi ilişkilerini kullanarak seçime doğrudan müdahil olduğu görülmektedir.
.jpeg)
Ayakkabıcılık faaliyeti yürüten ve kooperatiften kredi kullanmış esnaf ve sanatkarlarımızın Faruk Demir tarafından bizzat işyerleri gezilerek belirli bir aday lehine yönlendirme ve baskı yapıldığı tarafımıza bildirilmiştir. Bu durumun, seçimlerin serbest ve adil şekilde yapılmasını zedeleyeceği değerlendirilmektedir.
7 senedir Kocaeli Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı olarak tek başıma mücadele etmekteyim. Bugüne kadar 1 kere dahi Odanın durumunu sormayan, kapısından içeriye girmeyen kişi ve kurumların seçim sürecine müdahil olması asla kabul edilmez bir durumdur. Esnaf ve Sanatkarlarımızın bu baskılardan etkilenmeden özgür iradesi ile Genel Kurulumuza katılım sağlamasını rica eder, kamuoyuna sunarım.
İzmit Belediyesi’nden MHP’li Kazan’a: Masumiyet karinesine açık bir saldırıdır
Gölcük Değirmendere’ye de dalga kırıcı set inşa edilecek
Körfez Yarımca’daki Amfi Tiyatro restore edilecek
Sürücüler dikkat! İzmit Yahyakaptan’da iki güzergah trafiğe kapatılacak




