30 bin TL’yi aşan açlık sınırı karşısında ne emeklisi ne memuru ne de asgari ücretlisi aldığı maaş ile geçinemiyor. Memurlara 2023 yılı Temmuz ayında 8 bin 77 TL seyyanen zam artışı yapılmıştı.
Ancak memurlara verilen seyyanen zam memur emeklisine ve SSK ve Bağ-Kur emeklisine verilmemişti. Bu noktada emekliler seyyanen zam talebini iktidara iletiyor.
Tepkiler emekliden gelse de bugün garip bir olay yaşandı. İktidara yakınlığı ile bilinen Türkiye gazetesinde seyyanen zam artışı talebi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tutmadığı sözle eleştirildi.
SGK uzmanı İsa Karakaş, köşe yazısında ‘Vaadin vadesi çoktan doldu’ ara başlığında Erdoğan’ın 2023 seçim öncesi "Memura verilen seyyanen zam, emeklisine de aynen yansıtılacak” ifadeleri hatırlattı.
Karakaş, sözlerin halen tutulmadığını söyleyerek, şu tepkide bulundu:
“Aradan geçen üç yıla rağmen, İletişim Başkanlığı’nın afişlerinde ve sosyal medya paylaşımlarında yankılanan bu vaat, henüz emeklinin cebine ulaşmadı. Emekli, bugün o dijital kayıtları bir "senet" gibi elinde tutuyor ve devletinden sözünü yerine getirmesini bekliyor.”
Başiskele’den kalkıp sıcak savaşın yaşandığı Lübnan’a gittiler
Baş'tan Özel'e : Demokrasi dilenme, masadan kalk
Derince’de 23 Nisan Futbol Turnuvası heyecanı
Kocaeli’de gece seferlerine ilgi her geçen gün artıyor







