BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Ak Parti’ de aday adaylığı başvuruları ertelendi.

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "17 Kasım'da bitecek olan aday adayı müracaatlarımız, il başkanlarımızın talebi ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızın takdirleriyle 22 Kasım Çarşamba günü saat 19.00'a kadar uzatılmıştır." bilgisini verdi.

Bu durumda teşkilat temayül yoklaması da 26 Kasım Pazar günü Saat 10.00-16.00 arasında yapılacak ve tüm teşkilatlar destekledikleri aday için tercihlerini sandığa yansıtacaklar.

Temayül yoklamalarını biliriz.

Çıkan sonucun yüzde yüz uygulanması söz konusu dahi olamaz ancak Genel Merkez aday belirleme Üst Kurulu ve Genel Başkan bunları fikir vermesi açısından veri olarak kullanır.

Kocaeli’ de Tahir Başkan açısından bir sorun olacağını düşünmem lakin hiç ummadığımız bazı ilçelerde sürpriz aday değişimleri olması şahsen beni hiç şaşırtmaz.

Çok garanti gördüğümüz ya da bu sefer istirahata çekerler dediklerimizin bizim düşündüklerimizin aksine değerlendirmeye alındığına şahit oluruz.

Aday belirlerken Genel Merkez ve Genel Başkan’ın mevcut başkanların karşısındaki aday adayı profillerine fazlasıyla dikkat edeceği bir seçim yaşayacağız.

Düşük profilli, kamuoyunda karşılığı bulunmayan, etnik milliyetçiliği ön plana çıkaran, kamu görevinde ise işini doğru yapmayan, şaibeli dosyaları olan ya da daha önce aday adayı olup da seçilememesi sebebiyle başka sulara yelken açan, sosyal medya paylaşımlarında partisini küçültecek paylaşımlarda bulunan, ilçe başkanı ya da yönetimlerinde görev yapıyorsa/yaptıysa başarılı olamayan gibi birçok nedenlerin birleştiği profiller karşısında her zaman mevcut başkanlar yarışa önde girerler ve yüksek ihtimalle ipi göğüslerler.

Etkin isimlerden aldığım bilgiler ışığında ilçe ilçe analiz ettiğimizde yukarıda bahsettiğim sürprizlerin oluşması Ak Parti’ de çok minimal seviyede kalıyor.

Batı Yakasında Çayırova ve Darıca Belediye Başkanları kesin devam edecek ve kazanacak isimler.  Temayülde de sorun yaşamazlar.

Gebze ve Dilovası hakkında çok net bilgilere ulaşamadım. Bu iki ilçemiz için Genel Merkez sanırım İl düzeyinde daha titiz bir çalışma yapılmasını isteyecektir.

Körfez’ de Şener Söğüt borçları temizleyen tek başkan olarak öne çıkıyor. 

Eski il başkanı Abdullah Eryarsoy yarışta bende varım diyenlerden.

Sandığa epey aday adayı gireceğinden burada oyunun farklı kurgulanma durumu olabilir. 

Aday adaylarının siyasi geçmişi çok sıkı incelenir zannediyorum. 

Derince’ de aday adaylığı için Necdet Deniz, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şirin ve Derince Belediyesinden Büyükşehir’e geçen Adnan Pala ismi geçenler arasında yer alıyorlar. 

Burada mevcut başkan Zeki Aygün’ e kendi partisinden rakip görünmüyor ve çok yüksek ihtimalle de gireceği seçimi kazanacaktır.

Karamürsel ve Kandıra her açıdan en banko ilçeleri Ak Parti’ nin. 

Başiskele ve Kartepe’ de bakalım kimler aday adayı olarak çıkacaklar. Bu iki ilçedeki isimlerin netleşmesi ve temayüle girmelerinden sonra genel merkezin vereceği olası kararı anlayabiliriz.

Peki, İzmit ne olur?

İzmit’ de kimseyi takmaz genel merkez…

Ne temayül ne de bilmem kim…

Türkiye’ de İstanbul ne ise Kocaeli’ de de İzmit odur.

Geçen dönem yaptığı hatayı tekrar yapacaklarına ihtimal dahi vermiyorum ve flaş bir isim bekliyorum.

Herkes aday adayı olsun, sorun yok lakin tepeden bir isim gelecektir İzmit’e.

Zor bir seçim olacağı belli.

Bozulan dünya ekonomisinin ve yanı başımızdaki savaşların etkisiyle gireceğimiz yerel seçimlerin ülkemize yansımasını da düşünürsek kolay seçim olmayacağına zaten kanaat getiriyoruz.

Burada bir önemli hususta; Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden çok önce kurulan ve dağılan ittifakların hangi bölgelerde tekrar alttan alta yeniden kurgulanacağı.

Kazanması mümkün olmayan partilerin aday gösterme gibi ısrarları olursa ittifakta gösterdikleri duruş sebebiyle küskün seçmenlerden devşireceği oylar Ak Parti’nin işine yaramayacak bir durum ortaya çıkarabilir.

Tüm bunların yanı sıra CHP’ de değişen yönetimin aday belirlemede eski yönetime yakın isimleri silecek olması ve bunun parti içinde yaşatacağı olumsuzluklar sandığa mutlaka yansıyacaktır.

Tabii ki sandıktan önce aday belirlemelerindeki kargaşa Kocaeli örgütlerinde ne gibi sonuçlar ortaya çıkaracak onu tam kestiremiyorum. 

CHP bu süreçte Ak Parti’ den daha sıkıntılı.

Umarım tüm partiler Kocaeli için en doğru kararları verir ve vatandaşımızın daha güzel yarınlarda yaşaması için seçimleri en doğru isimlerle kazanırlar.

Bu arada dosya savaşlarına da herkes hazır olsun derim.

Selam, selamet ve dua ile.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.