BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Aday adayları müracaatları tamamlandıktan hemen sonra muhtemel listemi hazırladım.

Alt not olarak 1 kişi de yanılma hakkımı saklı tutuyorum diye ifade ederek bu listemi İdris Çelebi kardeşimle de paylaştım.

Sıralama da bir iki oynama dışında o bir kişi de yanılma hakkım da doğru çıktı.

Açıkçası ben Mehmet Ali Okur’ u listede seçilecek bir yerde görüyordum.

Hem siyasi tecrübesi, hem de bürokrasi de edindiği yepyeni tecrübeler onu öne çıkarıyordu ve faydalı olacağını düşünüyordum.

Bu konuda yanlış yapıldığı gibi Mehmet Ellibeş konusunda da yanlış yapılmıştır.

Ellibeş ilk 5.sırada mutlaka olmalıydı.

Mevcut vekillerden listeye girenlerden Radiye Katırcıoğlu yerine çok daha kuşatıcı, teşkilat çalışmalarında lokomotif olacak bir aday seçilecek sırada olabilirdi.

Genel itibarı ile liste güzel.

Tecrübeli siyasetçilerin listede yer alması gerekirdi ve yapılan tercihler yerli yerinde.

Mehmet Akif Yılmaz, Sami Çakır, Cemil Yaman çalışan vekiller ve kimse haklarında yanlış yaptı diyemez.

Liste ayrıca bakansız olarak girilen 2023 seçimlerinden muhtemel değil kesin olan bir ismi 1.sıraya koyarak önümüzdeki kabinede Sağlık Bakanını işaret eden liste özelliği de taşıyor.

Mevcut sağlık bakanının listelerde olmaması ile Sayın Saadettin Hülagül’ ün Kocaeli 1. Sıra adayı olması Kocaeli’ nin yeniden bir bakanla temsil edileceğini netleştirdi.

Sosyal Medya paylaşımlarında listeler açıklandıktan sonra hemen hemen her partilinin sıkça karşılaştığım serzenişlerinden Ak Parti’ de payını alıyor.

Hemşericiliğin ülke siyasetine verdiği en büyük zararlardan birisi de “benim adamım, benim hemşerim” sendromudur.
81 ilden göç alan, ülke mozaiği özelliğiniz taşıyan bizim gibi illerde neden bu sendrom her seçim döneminde yaşanır anlayamıyorum.

Senin-Benim hemşerim zaten yaşadığı ilden aday olup seçilmiyor mu? Evet.

Bu hakkını kullandığı yer doğup büyüdüğü yer olan kendi ili olmalı ve öyle de oluyor zaten.

Mecliste seçildiği ili sonuna kadar temsil ediyor ve devletin imkânlarının kendi ili için de kullanılması yönünde çalışmalar yapıyor.

Sadece 14 tane milletvekili çıkarabilecek bir ilde her ilin temsil edilmesinin imkânsız bir şey olduğunun artık farkında olmalıyız.

“Buranın temel taşları” gibi iğreti bir cümle kullanmak diğer nüfusa da ayrıca saygısızlık oluyor.

Bu listeyi yapan irade elbette ufak tefek hatalar yapmış olabilir. 

Ancak, verilen tepki bu listeye küsüp başka limanlara demir atmaya kadar giderse ülkenin en hassas seçimlerinde gemiyi fırtınalı dalgalara teslim etmektir ve sonra çok pişman olunacak sonuçların da önünü açar.

İşte diğer listeleri görüyorsunuz… Milli hassasiyetleri olmayanların tüm partilerin dışında FETÖ’ cü olduğu bilinen ve hatta terör örgütüyle intisaplı birçok aday en seçilecek yerlerde listelere girmeyi başardı.

Bunun sebebi hakkında fazla söz etmeye gerek var mı?

Özerklik, Apo’ nun, Demirtaş’ ın, Kavala’ nın serbest bırakılması, yurt dışına kaçan Fetöcülerin uçak biletlerimizi aldık mesajları, savunma sanayisindeki yatırımların durdurulacağı, Suriye gibi birçok stratejik bölgelerden askerimizin geri çekileceği ve buna benzer onlarca seçim vaatleri/söylemleri kimler tarafından dikta ediliyor acaba?

Adam Apo’ nun heykelini dikmekten tutun da Kandil’ deki terör elebaşlarının Türkiye’ mize geleceğini, burada aktif siyaset yapacağını aleni bir şekilde ve büyük bir aymazlıkla haykırıyorsa ve yine hapishanelerdeki kardeşlerinin serbest bırakacağını hiç kimseden çekinmeden dile getiriyorsa bunların karşısında milli duruşu kim gerçekleştirecek?

Eğer bu söylemlerden ve onlara verilen imtiyazlardan rahatsızlık duymuyorsak, armutun sapı, üzümün çöpünden söz ederek kırılmalara sebep oluyorsak VAY BİZİM HALİMİZE.

Listeler şöyleymiş, listelerde şunlar-bunlar yokmuş diye öfkelenerek verilmeyecek bir oy dahi bizi sonsuza kadar pişman olacağımız, evlatlarımızın yaşayacağı bu Aziz Vatan’ da yabancı gibi yaşamalarına varacak ucu sonsuz puslu bir döneme sürükleyecektir.

Farkında mısınız?

Artık bu Aziz Vatan’ da bu güne kadar konuşulmayan her şey utanmadan-arlanmadan ve şımartılmış bir şekilde terör örgütünün siyasi uzantısı tarafından konuşuluyor.

Dünü geçin…

Bugün konuşulanlar dün konuşulanlarla kıyas edilemeyecek kadar hoyratça, alçakça konuşuluyor ve maalesef ki bizler bu cümleleri duymaya alıştırılıyoruz.

Her alanda bunca yapılanı listedeki adamını görmediği için heba edecek olanlar aslında silah zoruyla, darbe girişimleri ile yapamadıklarını seçim yoluyla başarmaya çalıştıklarını görmeleri için daha ne söylememiz lazım?

Ben Vatan’ımı seviyorum…

Sen de seviyorsan gözünü aç ve bu seçimlere bu nazarla bak kardeşim.

Selam, selamet ve dua ile.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kocaelili 2023-04-11 16:16:10

Mehmet ali okuru yazmandaki sebep nedir anlamadım 2 ay öncesine kadar da il başkanı olması için çakışma yaptınız diye biliniyor