BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Bazı konular vardır ki; isterseniz o konuyu siyasi mülahazalarla değerlendirir, karşınızdaki insanın siyasi duruşunun ne denli sahte ve kişisel çıkarlara dayalı olduğunu ortaya koyarsınız ya da vicdani değerlerinizle kaleme alır ve yorumu sizi takip edenlere bırakırsınız.

Ben ikinci tarafındayım bugün.

Bir Derinceli olarak son günlerde yeniden gündeme gelen İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız’ın Derince Çenesuyu’nun hemen bitişiğindeki 16 dönümlük arsa alımını ve belediyeye satışı ile alakalı konuya kayıtsız kalamıyor ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Takip edenler bilir.

Bu 16 dönümlük arsa Aziz Alemdar döneminde arsa sahipleri tarafından satın alınması için Belediye’ ye müracaat etmişler ve Aziz Alemdar zaten yeşil alan olarak geçen bu araziye yüksek fiyat istendiği için bu teklifi kabul etmemişti.
Aziz Alemdar’ dan sonra yeniden Belediye Başkanı seçilen Haydar Bulut döneminde ise bu arazi İyi Parti İl Başkanı’nın oğlu tarafından arsa sahiplerinden toplanmış ve yüksek bir kar oranıyla belediyeye satılmıştı.

Şimdi bunda ne gibi sorun var diyenler olacaktır.

Anlatayım…

Birincisi; Burası yeşil alan.

Yani burayı alacak kişinin burada herhangi bir şey yapma şansı katiyen yok.

Peki, böyle bir yer neden alınmıştır.

Bunun cevabı Şanbaz Yıldız’ın basına verdiği açıklamada gizli.

Büyükşehir ile görüştük, burada 300 konutluk proje yapacaktık diyor…

Bu çok feci bir şey…

Yani arsa sahiplerinin haberi olmadan bu arazi için imara açılma sözü mü verilmiş oluyor?

Öyle ya, açıklamadan anlaşıldığına göre birileri “Sen bu araziyi al, biz imara açarız” demiş olmalı ki bu yeşil alana yatırım yapılmış olsun.

Kimse bu yeşil alana inek otlatmak için bu kadar parayı verir mi? Vermez.

Peki, Haydar Bulut bu araziyi çok daha düşük fiyata neden direk hak sahiplerinden satın almak yerine arsaları toplayan kişiden almış olabilir?

Çok iyi arkadaş oldukları bilinen Şanbaz Yıldız “Evet, biz bu arsaları burada 300 konutluk proje yapmak için topladık ama bize imar vermedikleri için bizde belediyeye sattık” şeklinde açıklama yaparak topu taça atmaya çalışırken aslında konut projesinin daha önce konuşulduğu şekilde sonuçlanmadığını da beyan etmiş olmuyor mu?

Ve imara açılacağını arsa sahipleri bilse o fiyata mümkün mü ki size veya bir başkasına satsın.

Bu araziyi belediyeye satarak o günkü para ile 400 bin TL kar ettiklerini kendileri beyan etti.

Bugün için bu para küçük bir para gibi görünüyor değil mi?

2014-15 yıllarında doların 2.50 TL olduğunu bilirsek ve bugün ki dolar kuru ile çarparsak 3-3.5 trilyon gibi büyük bir rakam çıkıyor ortaya.

Fena para değil… Al gülüm-Ver gülüm!

İşte Derince bu kadar basiretsiz bir şekilde yönetildi bir dönem.

Kamunun kaynakları böyle hoyratça birilerine, tek kalemde adeta peşkeş çekildi.

Bir Belediye Başkanı yüksek fiyat istendiği için almıyor ancak diğer belediye başkanı arsalar birileri tarafından toplandıktan sonra değerinin çok çok üzerinde bir fiyatla burayı satın almakta sakınca görmüyor.

Biz Derinceliyiz ve kaynaklarımızın ne kadar sınırlı olduğunu çok iyi biliyoruz ve asla adı-şanı kim olursa olsun bu kaynaklardan rant elde etmemeli diyoruz.

Bu yüzden Merkez Camiinin altındaki büyük marketin ve oto park alanının satılmasına 5 tane adam gibi adam meclis üyelerimizle birlikte karşı koyduk ve orayı sattırmadık.

Sonra ne mi oldu?

Biçer-Döver gibi İl Başkanlığı yaparak daha sonra Sayın Cumhurbaşkanı’mız tarafından her yerden budanan Mahmut Civelek ve ekibi bu 5 meclis üyesi arkadaşımızı disiplin kuruluna sevk etti.

Yani Derince’linin hakkını gözetmekten suçlu duruma düştüler.

Derince şu günlerde huzuru ve sükûnu sağlamış durumda.

Böyle çetrefilli işler çeviren adamlar yok artık.

Umarım bir daha da Derince’de ve Kocaeli siyasetinde gün yüzü görmezler.

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail balcı 2022-11-28 18:17:14

İnşallah bu çakallar bir daha ortaya çıkmaz 3 Trabzonlu