banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Çenesuyu fabrikasının yanındaki 16 dönümlük arazinin 10 dönümünü 5 kardeşten satın alıp Derince Belediyesi’ne sattığı ortaya çıkan İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız bu akşam saatlerinde gazetemizi arayarak konuya değinmişti. Nitekim Yıldız’ın sözlerine de sayfalarımızda yer vermiştik.

Yıldız’ın açıklamalarından sonra özellikle Derince’de çok tanınan ve isminin yazılmamasını rica eden saygın bir isim gazetemiz yöneticileriyle irtibata geçerek şöyle konuştu: 

Şanbaz Yıldız’ın 5 kardeşten 1 milyon 750 bin TL ödeyerek arazi satın alıp 3 milyon 222 bin Türk liraya belediyeye sattığına dair iddialara verdiği cevaplar inandırıcı değil. 

Derince Belediyesi’ni hangi gerekçeyle mahkemeye verecek? Satın alırken o arazi yeşil alandı ve kendisine yeşil alanın ticari alana dönüştürüleceğine dair söz mü verildi? Öyle ya kim gidip yeşil alana o kadar para verir ki? Belediye doğrudan kendisi alsaydı daha karlı olurdu.

Şanbaz Yıldız yeşil alan olan arazinin ticari alana dönüştürülmesi için Büyükşehir Belediyesi ile mi irtibata geçti? Böyle bir soruyu nasıl sorabildi? O dönem İmar Komisyonu Başkanı Zekeriya Özak’tı. Nitekim Özak şu an İYİ Parti’de. Yakınlıkları o dönem mi başladı?

O satıştan 400 bin TL kar ettiğini söylüyor, diyelim ki doğru bugünkü dolar kuruyla bile karı 3 trilyon 195 bin lira eder. Eski başkan Ali Haydar Bulut sen git o araziyi al ben senden yüksek bedelle alırım, ciddi karın oldu demiş gibi görünüyor. 

Tekrar ediyorum kimse yeşil alana gidip o kadar para vermez. Belediyenin konut için izin vermeyeceği de zaten Aziz Alemdar döneminden de belliydi. Hal böyleyken tersini söylemek milletin aklıyla alay etmektir.

Evet, durum budur ve görünen o ki kamu kaynakları üzerinden gerçekleşen bu alışveriş Şanbaz Yıldız’ın sürekli önüne çıkacak.

Ve bir şey daha; Derince Belediyesi eski Başkanı Ali Haydar Bulut usulsüz arazi satışından dolayı yönetici olarak görev yaptığı GOSB’u da 10 trilyon zarara uğrattığı ortaya çıkan ve ulusal basının diline bile düşmüş biridir. Nokta.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.