banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Ali Haydar Bulut’un Derince Belediye Başkanı olduğu dönemde Çenesuyu Fabrikası yanındaki 16 dönümlük arazinin 10 dönümünü İnan kardeşlerden oğlu Tayfun Yıldız kanalıyla 1 milyon 750 bin Türk lirasına satın aldırıp belediyeye 3 milyon 222 bin Türk lirasına sattığı için 5 yıldır bu durum her fırsatta önüne çıkan İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız suskunluğunu bozdu.

Kamunun, başka bir tabirle Derincelilerin ödedikleri vergilerle kasaya giren para üzerinden elde edilen kazanç nedeniyle Şanbaz Yıldız doğal olarak tenkit ediliyor. Eğer o arsayı kamuya değil de özel bir şahsa satsaydı lafı bile edilmezdi. Kamu denilince milletin parası akla gelir. Birkaç gün önce Çenesuyu Fabrikası yanındaki arazinin belediyeye satışı ile ilgili durumu belgesiyle sayfalarımızda yer vermiştik.

Başkan Yıldız bu akşam saatlerinde bizi aradı ve aynen şöyle konuştu:

Beş yıldır zaman zaman gündeme gelen bir durumdur. Çenesuyu Fabrikası’nın etrafı konutlarla kaplı ve ortada da 16 dönümlük muhteşem manzaralı bir kupon arazi vardı. 

Biz oraya 300 konutluk proje yapmak istedik. Fakat belediye imara açmadı. Baktık olmayacak arsayı belediyeye sattık. Fakat 1 milyon 750 değil de, 2 milyon 800 TL ödedik. Ekstradan bir kardeşe verdiğimiz 1 milyonu arsa sahibi olan o kardeşlerin kendi aralarında nasıl paylaştıklarını bilemem.

Arsayı 1 sene sonra belediyeye sattık ve paramızı da 10 ay taksitle aldık. Yani aradan neredeyse 2 sene geçti. Orada zannedildiği gibi büyük karımız yok, kar olarak cebimize giren para sadece 400 bin TL’dir. 

Kazancı büyük olan biz değil belediyedir. Nitekim imar planlarında yeşil alan olan o arazi bizden satın alındıktan sonra ticari alana dönüştürüldü ve değeri 10 kat birden arttı. 

İmar planının bizim elimizdeyken ticari alana dönüştürülmemesi nedeniyle mağdur olan taraf biziz ve Derince Belediyesi’ni mahkemeye vermeyi de düşünüyoruz. 5 yıl önce bir gazeteci arkadaşımıza benzer açıklamalar yaptım. Ben arazinin 6’da 5’i bizim demiştim ama o yanlış anlayıp 5’te 1’i benim dedim şeklinde yazmış. Yani ortada yalan beyan yok, yanlış anlama var.

Sorumlu ve tarafsız gazetecilik gereği Şanbaz Yıldız’ın sözlerine aynen yer verdik. Şanbaz Yıldız’a tavsiyemiz; Derince Belediyesi’ni mahkemeye vermemesidir. Zira olur ya kazanırsa ödenecek tazminat parası belediyenin kasasından, yani milletin cebinden çıkar. 

Sattığı araziyi geri alamaz zira mal artık kamunun. Birde adama demezler mi; Şanbaz Yıldız madem mağdur oldun bunca yıldır neden dava açmadın? 

Siz araziyi sattıktan sonra kankanız Ali Haydar Bulut döneminde de Derince Belediyesi’ni mahkemeye verebilirdiniz. O gün bunu yapmadınız da bugün değişen nedir? 

Ayrıca resmi satış belgesinde fiyatı düşük göstererek Maliye’den ne kaçırdınız? Mağdur edildim derken ticari alana dönüştürülseydi kazancım 10 kat daha artardı demek istediniz harhalde! 

Bu durumdan çıkarılacak ders şudur; özellikle siyaset yapmayı düşünenler, ya da aktif siyasetin içinde yer alanlar asla kamu kaynakları üzerinden iş yapmamalıdırlar. Gün gelir önlerine çıkar ve izah etmekte de zorlanırlar. Nokta.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.