BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Ha bugün ha yarın derken geldik sabırsızlıkla beklenen Ak Parti’nin adaylarının açıklanacağı günlere.

Ben bu kadar birbiri ile uyuşmayan, herkesin “Bak şuradan tüyo aldım. Ben ne kadar önemli bir şahsiyetim” havalarında ve hatta altında neredeyse ıslak imzaların da bulunduğu listelerin yayınlandığı bir başka seçim dönemi görmedim.

Bu ne arkadaş?

Kimler bu tüyoları nereden, nasıl alıyor; bu listeler birbiriyle nasıl bu kadar uyumsuz?

Bu ayak oyunlarını kimler planlıyor?

Ne yapılmaya çalışılıyor?

Gençleştireceğiz derken ihtiyar adamları aday göstermek, son seçimlerde kaybolan 100 bin oyun hesabını vermesi gerekenlerin halen aday olarak lanse edilmesi ne kadar içler acısı durum.

Zeki Aygün aday olacak, Adnan Pala’ yı Gümüşhaneli kardeşlerimizi elinde tutmak için imardan sorumlu başkan yardımcısı yapacak, İbrahim Şirin’i de meclis üyesi yaptırarak siyasi başkan yardımcısı olarak atayacak.

Senaryoya bak!

Diğer taraftan İlçe teşkilatını yönetmeyi başaramayan, Derince’ yi sondan ikinci parti durumuna düşüren İbrahim Şirin’i aday olarak gösterip seçim kazanacağını zanneden akıl.

İşin en facia kısmı da Ali Haydar’ ın yeniden aday gösterileceğini iddia eden zekâlar…

Aday listesinde başkaları yokmuş gibi bu isimler arasında dönüp dolaşan siyasi tahminlerin gerçekleşeceğini düşünmek bile insanın ayranını kabartmaya yetiyor.

Bir Derinceli vatandaş ve Ak Parti’ de siyaset yapmış birisi olarak o kadar malzeme veriyorlar ki elime…

Derince’ yi sevmeyen biri olsam bu isimler hakkında öyle şeyler yazarım ki; diller lal olur.

Genel merkezden bu isimlerin gelmeyeceğini düşündüğümden susma hakkımı saklı tutarak, yapılacak hatanın vücut bulmasını bekliyorum.

Derince’ mize bir 5 yıl daha kaybettirmeyi birileri göze alıyorsa, gereği yapılır artık.

Derince Lisesinin Pilav gününde bir adamı görünce korkudan tir tir titreyen bir şahsiyet bu ilçeyi nasıl yönetecek?

Torbasında pislik olmayan adamlar varken, bu şahısların isminin geçmesi dahi Ak Parti’ nin bu günden yıpratılmasına sebep oluyor.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi diğer taraftan bir adam çıkıyor PARKOMAT cezası adı altında icra takibi başlatarak binlerce seçmenin adresine tebligat gönderiyor.

Ve bunu da tam seçim üzeri özellikle yapıyor.

Ak Parti’ ye dışarıdan düşman gerekmiyor.

İçerde o kadar liyakatsiz, kendini gizlemeyi başarmış, egosu tavan yapmışo kadar düşman var ki!

Yazınca düşman belledikleri şahsıma teşekkür etmesi gerekenler, kirli tezgâhları açığa çıkardığımda ve gerekli kişileri uyardığımda sorunların engellenmesi ile kendilerine ne denli fayda sağladığımı zamanla anlıyorlar.

Biz Kocaeli’ de ilk kez Derince Belediyesi’nin satışa çıkardığı Merkezdeki büyük alışveriş merkezinin satışını 5 duyarlı meclis üyelerimiz ile engellemiş ve bu Derince sevdalısı kardeşlerimizin Disiplin Kuruluna sevk edildiğine şahit olmuş insanlarız.

Zamanın İl Başkanı Mahmut Civelek denilen siyasi mevtanın o dönemde o dönemin belediye başkanı ile nasıl bir ilişki içinde olduğunu o zaman kimse anlamamıştı.

Biz yazınca yine bizi düşman bellediler ve türlü türlü ayak oyunlarıyla ilçe yönetimini fes etme alçaklığına kadar gittiler.

40 yıllık arkadaşlarımızın da içinde bulunduğu mangır-tangır ekibi ile kurdukları tezgahları tutmadı ama kendileri tek tek siyaset sahnesinden aforoz edildiler.

Peki, nasıl oldu bu?

Durmadık çünkü…

Elimizin yettiği, dilimizin döndüğü herkese anlattık, yazdık, gönderdik…

Haklı bulunmasaydık bugün o şahsiyetler neredeyse mahalle muhtarlığına bile razı oldukları koltuk sevdalarının karşılığını almış, bir yerlerde yer tutuyor olacaklardı.

Bugünde aynı şeyleri yazıyor ve söylüyorum.

Derince’ de aday gösterileceği konuşulan 4 kişi hakkında çok çok şeyler konuşulacak, yazılacak, çizilecek…

Belde A.Ş’ nin başındaki adam seçim üzeri yaptığı büyük hata ile Ak Parti’ ye müthiş oy kaybettirecek.

Seçim sonrası binlerce kişiye gidecek icra takip dosyaları ile de Kocaeli Büyükşehir’i ulusal basına kadar düşürecek.

Ben yazıyorum…

Sonra “Yine haklı çıktın Başkan” diye teraneler okumayın.

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.