BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Yerel halk başkandan memnun değil ve burunlarından soluyorlar.

Köy olmaktan çıkamayan ve otel olarak kullanılan bu ilçede 2018 yılında yollarda dahi gezilemiyor.

Ali Haydar Bulut 4,5 yıldır yatıyor!

Meclis üyeleri indir-kaldırdan başka hiçbir iş yapmıyor.

AK Parti adına tüm bu olumsuzluklar yetmezmiş gibi Derince ilçe olduğundan bu yana ilk kez CHP çok güçlü bir aday ile seçimlere hazırlanıyor.

MHP artık Ak Parti seçmeninin ikinci partisi olduğu için Ak Parti yanlış bir aday ile seçimlere girdiğinde CHP’ nin kazanacağına banko gözüyle bakılıyor.

360 dereceden bakıp karar vermesi gerekir Ak Parti’nin.

Bu seçimleri CHP’ye vermemek için ne yapmalıyız? Diye günlerce hesap kitap yapması lazım.

Bırakın başka partilerin içindeki doğu kökenli vatandaşları, Ak Parti’nin içindeki hemşerileri dahi CHP’nin adayı Baro Başkanı Avukat Sertif Gökçe için gruplar oluşturarak aylar öncesinden çalışmalara başlamışlar.

Öte yandan Ak Parti’nin içinde de farklı bir grup oluşmuş ve onlarda hemşerileri olan Adnan Pala için harıl harıl çalışıyorlar.

Bu sefer kesinlikle Gümüşhaneli bir belediye başkanı olacak diye baskı oluşturarak Genel Merkezi zorlamaya çalışacaklar.

İş tehdide kadar varacak gibi…

İşin başka vahim tarafı ise; Fikri Işık ile kardeşi İzzet Işık’ın ismini fazlaca kullanarak hemşerilerinin durumunu da zora sokuyorlar.

Oysa herkes biliyor ki; Ak Parti Genel Merkezi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu dönemde başkan adaylarının sicilinde en ufak leke istemiyor.

Hele hele kaybetme riski yüksek yerlerde neredeyse trafik cezalarına bile baktırdığı konuşuluyor siyasi kulislerde.

Hal böyle olunca bir sürü davası olan, bazı davaları da kesinleştiği kamuoyunca bilinen Adnan Pala’nın değil aday yapılması aday adayı bile yapılması Ak Parti’ye Derince’ de seçimi kaybettirir.

Haydar Bulut aday çıksın diye dua eden CHP için Adnan Pala’nın aday olması bulunmaz fırsat olur.

Sertif Gökçe gibi iyi bir hukukçunun karşısına bir sürü davası olan bir adayı koyarsanız eğer CHP’lilere şükür namazı kıldırırsınız.

Sertif Gökçe Baro Başkanlığı da yapmış çok iyi bir hukukçu.

Hallaç pamuğu gibi atar…

Bu sebeple Ak Parti Derince’de çok ince eleyip sık dokumalı.

Tertemiz, eğitimli, genç, teşkilatçı ve vatandaşına saygı ve sevgisinde kusur etmeyecek bir aday çıkarmak zorunda.

Adı geçenlerin içinde eski ilçe başkanı Ahmet Ark bu ölçüde ve çapta birisi değil zaten. Koy kenara…

İlçe Başkanı için görevine devam edeceği söyleniyor.

Necdet Deniz, Cumhur Seferoğlu, Öztekin Kaşukçu, Suat Demir daha önce aday adaylığı denemelerinde bulunmuş ancak değerlendirmeye alınmamış isimler olduğundan geriye bir tek kişi kalıyor.

Adı kamuoyunda sıkça konuşulan, Derince Birlikspor’un da başkanı olan, sevilen-sayılan ve 6 yıl teşkilatlarda görev yaptığı bilinen Mali Müşavir Rıza Yıldız.

Genel merkezin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın adayda aradığı ölçüler de dikkate alındığında diğer adayların şansının hemen hemen hiç olmadığı Derince’de öyle görülüyor ki seçim yarışı Sertif Gökçe ve Rıza Yıldız arasında, yani CHP ve Ak Parti arasında geçecek.

Bakalım neler olacak?

Bekleyelim görelim.

Sevgiyle kalın, Gerçek Kocaeli’de kalın!

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.