BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Lakin benim bu 3 soruya vereceğim cevap; 

1-İyi bir Belediye Başkanını hak ediyor.

2- İyi bir Belediye Başkanını hak ediyor.

3- İyi bir Belediye Başkanını hak ediyor.

Peki, neden böyle söylüyorum?

Çünkü Derince; Türkiye’nin tüm renklerine sahip, coğrafi yapısıyla kuzeyde dağları, güney de ise denizi ile mükemmel bir konumda ve en önemlisi ise insan yapısı itibarı ile sorunsuz bir yapıya sahip.

Bu yapıyı doğru şekilde sevk ve idare edebilecek, sağlam karakterli bir Belediye Başkanı bu ilçeyi fazla değil 3 senede uçurur.

Neler mi yapması gerekir?

İktidarın verdiği, ya da iktidardan gerektiği şekilde istifade etmesini bilerek Askeri Hastane alanına 2 Branş Hastanesi (Kalp-Damar Cerrahisi ve 200 Yataklı Yanık Ünitesi), Kocaeli Üniversitesinden 2 Fakülteyi buraya getirerek (ki bu 3-5 bin öğrenci demektir)  Derince ekonomisini pik yaptırması ve daha sonrasında vatandaşla diyaloglarını iyileştirerek rutin Belediye hizmetlerini yerine getirmesi yeterli olacaktır.

Rutin Belediye hizmetleri derken bunu sadece çöp toplamak, asfalt yapmak olarak algılarsak Belediye Başkanının görevlerini ve hizmetlerini sınırlamış oluruz.

Rutinlerin içinde öylesine derinlikler var ki…

Derince hep bu derinliği anlayamayan başkanlar tarafından yönetildi.

Derince’ yi 60 evler sahilinden ibaret sayanlar hizmetlerini sürekli buraya sürküle etti.

Fatih, İbni Sina, Çenedağ, Sırrıpaşa, Deniz, Dumlupınar, Çınarlı, Mersincik ve Yenikent mahallerinde gözle görülür, elle tutulur hemen hemen hiçbir kalıcı proje üretildi mi?

Bugün hemen yanı başımızdaki Körfez ve İzmit ilçelerinin ticaret hacmi Derince’ denonlarca kat fazla ise bunun bir sebebinin olması gerekiyor mu?

Bırakın ilçeleri, küçük bir belde iken Fakültenin gelmesi ile ticari hacmi Derince’yi geçen Hereke örneklendirme için kâfidir.

Bir Belediye Başkanı esnafının potansiyelini arttıracak, ticari sürkülasyonu yoğunlaştıracak projeler üretemiyorsa dağı taşı altından yapsa kime ne yararı olur?

Esnaf iş yapamıyorsa Belediye iş yapmıyor demektir.

Derince’ de esnaf iş yapmıyor.

Onlarca kapanan işyerleri bunun en somut göstergesi.

“Efendim, esnaf kendini geliştirmiyor”

Hadi oradan…

Onlarca yatırım yapan esnafa siz ne katkı sağladınız?

Sizin daha ana caddelerin bile ışıl ışıl değilse, yarısına gelip diğer tarafını karanlıkta bıraktıysanız bunun adını ne koyalmalıyız?

Kentsel dönüşüm adı altında Deniz Mahallesinin gelişimini kitlediyseniz, kendi evlerinize yakın yerlere parklar, sosyal dinleti alanları yapıp diğer tarafları ötelediyseniz size ne demeli?

Denizinden istifade edilemeyen ilçende bir Aquapark park yapamayıp binlerce insanı başka ilçelerde hafta sonunu geçirmeye mecbur bırakıyorsanız siz ne iş yapmış oluyorsunuz?

Merkez camisini binaların içine yaptığın yetmiyormuş gibi sözde Kültür Merkezini binaların arasına tıkıştırarak inşa etmenizin sebebi nedir acaba?

Derince körebe oynanacak bir ilçe midir?

Kent meydanında başına güneş geçtiği için vakit geçiremeyen insanların memnun yaşadığını mı zannedersiniz?

Bir hafta sonu çoluk çocuğunu alıp eğlenmek isteyen vatandaşlarının kendi mahallesinde böyle bir mekân bulamayıp bilmem kaç kilometre yürüyerek sahile gitmesini Belediyecilik mi zannediyorsunuz?

Çekme mesafeleri ihlal edilerek yapılan yüzme havuzundan emsallerinden 2 kat fiyat alarak kimlere faydanız dokunuyor acaba?

Bu kadar fahiş fiyatla kimler buradan istifade edebiliyor?

Garibanın çocuğunun buradan istifade etmesi mümkün müdür?

Yelken Kafe diye yapılan yere düğününü yapmak için gelenlerden boş salon için özel salonlardan dahi kat ve kat fiyat isteyerek sosyal belediyecilik mi yapmış oluyorsunuz?

Anfi Tiyatro’ dan dahi istifade edemeyen, balıkçılar iskele alanını içkisini içmek için ve hatta şahit olduğum şekliyle arabanın içinde zina yapanlara terk ederek oradaki yönetime bunu düzeltmek için hiçbir katkı sağlamamak ne ile ifade edilebilir?

Hoşunuza mı gidiyor böyle gayri ahlaki davranışlar?

Yoksa oradaki yönetime kestiğiniz bir ceza mı bu?

Buraya ailesi ile birlikte bir çay içmeye gidenlerin karşılaştığı bu durum sizce normal midir?

Kimden neyin intikamı alınıyor?

Orada daha önce olduğu gibi bu tür gayri ahlaki işleri yapanları uyaran yöneticilere saldırılması, yaralamalı ya da Allah korusun ölümlü bir vakıanın olmasını mı bekliyoruz?

Böyle Belediyecilik olmaz kardeşim…

Başaramadığınız Belediyecilik yüzünden iktidardaki partinizin yani sizin o makamlara gelmenizi sağlayan partinizin ilçenizde her geçen gün oy kaybetmesi hoşunuza mı gidiyor?

Oy sıralamasında son seçimlerin tamamında sondan ikinci parti olmanızın bir sebebi vardır değil mi?

Bunu göremeyip hem ilçe başkanının hem de mevcut belediye başkanının Belediye Başkan aday adayı olacak olması netrajı komik bir vakadır.

Hele hele Kocaeli’ de sondan ikinci olan bir ilçe başkanının tüm teşkilatlarına “Seçim zaferimizde en büyük pay sahibi olan sizlere en kalbi teşekkürlerimi sunar, hayırlı cumalar dilerim” diye mesaj atması ne manidardır.

“Siz bu kardeşlerimizle kafa mı yapıyorsunuz yoksa aklıyla oynuyor musunuz” diye düşünmeden geçemiyorum doğrusu.

Asla mümkün değil lakin sizi değerlendirecek olanların görevden el çektirme yerine bu müthiş seçim zaferlerinizden (!) sonra bu ilçenin başına sizin gibilerini getirme olasılığı bile bir Derince’ li olarak kanımı donduruyor.

Çekilin kenara…

Derince artık hak ettiği şekilde, hak eden bir belediye başkanı tarafından yönetilsin.

Siz bu işi bilmiyorsunuz vesselam.

Daha yazacak çok çok şeyler lakin şimdilik; Kalın sağlıcakla…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.