BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Ne olur?

Ak Parti Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kaybetmez lakin Milletvekili seçiminde küskünler ve vekillerden memnun kalmayan önemli bir kesimin memnuniyetsizliğini göstermek için MHP’ ye oy vereceğini zannediyorum.

MHP seçmeninin ise Devlet Bahçeli tepkisinden ötürü eğer seçimlere girerse İYİ Parti’ ye yöneleceğini düşünüyorum.

Zaten İyi Parti kuruluş aşaması ve sonrasında MHP seçmeninden ve yönetim kademelerinden geçişlerle bunu ispatlamıştı.

Milliyetçi-Muhafazakâr cenahta durum böyle olunca Ak Parti’ den MHP’ ye geçen oylar ile MHP’ den İyi Parti’ ye geçen oylar arasındaki dalgalanma MHP’ nin vekil sayısını azaltmaz, tam aksine Ak Parti’ den gelen oylarlar arttırır.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde sonucu görmek için kâhin olmaya gerek yok.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan çok büyük olasılıkla Cumhurbaşkanı olur lakin Parlamento grafiği oldukça değişebilir.

Ekonomik göstergelerin olumsuzluğu sebebiyle dar gelirli kesimin önemli bir kısmı sadece bir ceza kesmek için 15 Temmuz sürecinden bu yana Ak Parti ile olan yakın diyaloğu sebebiyle oyunu dışarı yönlendirmemek mantığıyla Cumhur ittifakının partisi olan MHP’ ye verecektir.

Peki, CHP ne yapar?

CHP ittifak yapacağı partilerle birlikte ortak aday arayışını seçimin baskın seçim olması sebebiyle doğru sonuçlandıramayabilir.

Hele hele açık olmasa dahi HDP ile yapacağı gizli ittifak, adayı kim olursa olsun CHP’ yi çok büyük sıkıntıya sokar.

Milli ve manevi duyguların tavan taptığı şu süreçte milli hassasiyetleri hesap etmeden atılacak her adım Cumhur ittifakına yarayacaktır.

Parlamento sandalye sayısında kemikleşmiş seçmenin dışında CHP’ ye yeni oyların yöneleceğini zannetmiyorum lakin seçimlere katılamayacak bir İYİ Parti olursa elbette bu oyların önemli bir kısmı CHP’ ye gider ve sayısallıkta değişimler olur.

Kocaeli’ ye gelirsek; Bildiğiniz gibi Kocaeli’ nin Milletvekili sayısı 11’ den 13’ e yükseldi.

 

Şu anda Ak Parti’ nin 7, CHP’ nin 3 ve MHP’ nin 1 Milletvekili bulunmakta.

Yukarıdaki tabloda da görüldüğü gibi 7 Haziran2015 de yapılan seçimlerden sonra yinelenen 1 Kasım seçimleri arasında Ak Parti’ nin oylarında yüzde 10.2 gibi inanılmaz bir oy artışı görülüyor.

CHP 1 puan gerilerken, MHP yüzde 4 gibi büyük bir oy kaybına uğramış.

Bu oyların hangi partiye yöneldiğini umarım söylemeye gerek yok.

HDP 2.4, Saadet Partisi ise 3.4 gibi oy kaybına uğramış.

İki seçim arasında 5 ay gibi kısa bir süre var.

Bu kadar kısa sürede bir partinin oylarının 10.2 gibi büyük bir artış göstermesi ve diğer partilerin toplamda 10.8 gerilemiş olmasının sebebi ne olabilir?

Bunun bir sebebinin olması gerekmiyor mu?

Evet, var…

Sebebi; 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını gören ve iyi okuyan Recep Tayyip Erdoğan 1 Kasım 2015 seçimlerinde Ahmet Davutoğlu ve ekibinin bu işi başaramadığını gördü ve çok güçlü bir lider ve muazzam bir hatipolarak sahaya indi de ondan.

Kızın ya da kızmayın, sevin ya da sevmeyin; bu halk karşısındaki kişinin ikna kabiliyetine, hatipliğine, samimiyetine ve kendinden biri olmasına çok fazlasıyla önem veriyor.

İşte bu sebepledir ki; hemen hemen yazdığım köşe yazılarımda ve sosyal paylaşım siteleri üzerinden yaptığım her eleştiride Belediye Başkanı ve Milletvekilerinin kahir ekseriyetinin genel başkanlarının vatandaşla olan diyaloglarının yüzde birini bile gerçekleştiremediğini, Ak Parti eğer oy kaybederse bu zevatlar sebebiyle kaybedeceğini ifade ettim.

Muhalefet ediyor dediler, koltuk altından gitti gibi şerefsizce cümleler sarf ettiler ama gerçeği bir türlü göremediler.

İşte şimdi geldik Türkiye’mizin en önemli, sistemin tamamen değişeceği seçimlere.

Oluşacak milletvekili listelerine iyi bakın ve o listeleri iyi okuyun dostlar.

Cumhurbaşkanı eğer çok büyük hata yapmaz ise mevcut vekillerin ancak yüzde kırk gibisini görebilirsiniz listelerde.

Recep Tayyip Erdoğan hem partisinde bağırsak temizliğini gerçekleştirecek hem de 2023 hedefine ilerleyeceği arkadaşlarını büyük bir özenle seçecek.

Seçecek diyorum ama ben bu listenin zaten cebinde hazır olduğunu zannedenlerim.

Kocaeli’ de Fikri Işık’ ı listede göremezseniz hiç şaşırmayın.

Çünkü bilin ki Büyükşehir’ in adayı olacaktır.

Etnik köken üzerinden birkaç ismi listede tutması çok normaldir lakin varlığı ile yokluğu belli bile olmayan İlyas Şeker, Zeki Aygün o listede olursa vay hallerine.

Gerçek dostlarını yolda bulduklarına değişenler, millete tepeden bakarak ahkâm kesenler ve ne olduğu herkes tarafından bilinen birilerini başımıza bela edenlergözden kaçmayacaktır.

Onları bu listelerde görmeyeceğiz.

Eğer Kocaeli listesi doğru yapılmazsa en ağır eleştiriyi yapacakların başında olacağım.

Hele hele o çok iyi tanıdığım birileri var ya…

Benden çekecekleri var, vesselam.

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.