BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Grubun adı  ”Kocaeli Melekleri örüyor”

Evet, Onlar gerçekten bir melek. Çünkü fakir çocuklara soğuk kış günlerinde ördükleri yün şapka, eldiven, atkılarla içlerini sevgiyle doldurup, sarıp sarmalayıp dünyalarını ısıtıyorlar.

Bu küçük grup büyük işler başarıyor. Neler mi?

Urfa’da bir Köy ilkokulun 50 çocuğa, Mardin Savur’da köy ilkokulu 70 öğrencisine, Gebze Kızılay Şubesine 50 adet ördükleri giysileri gönderdiler.

Şimdi de Doğu Makedonya’da 30 Türk fakir çocuğuna eldiven, şapka, atkı ördükleri gibi üstüne kıyafet de aldılar ve üstelik kendi ceplerinden.

Bu hanımlar öyle zannettiğiniz gibi zengin insanlar değil, hepsi ev hanımı.

Çoğu standart hayat yaşıyor ama kendi imkânları ile ip alıp örüyor, çocukların pembe dünyasına sıcacık anne şefkatiyle dokunuyorlar.

Her on beş günde birüyelerden birinin evinde toplanan “Kocaeli’nin Melekleri Örüyor “ Facebook grubu genelde 35-50 yaş grubu arasında hanımlardan oluşmuş.

Pekala kim bu melekler.  İlknur Atar, Nazan Savcı, Ayşegül Canbazoğlu, Çiçek tatar, Fethiye Aydın, Türkan Gökalp, Vildan Erdoğan,Armağan Engin.

Grup adına açıklama yapan Ayşegül Canbazoğlu “Evde boş boş oturmak yerine faydalı bir şeyler yapalım dedik.

Bir kadın için en önemli unsur doğurduğu çocuktur. Bu yüzden giysilerimizi çocuklar için örüyoruz”  diyor.

Onlar şimdi daha da büyümek istiyorlar. Yardımlarını Türkiye ve Tüm dünyaya yaymak için tüm hanımlara çağrıda bulup, örgü sevenleri davet ediyorlar.

Bu melekler  “ Bize para değil, ip getirin yada siz de örün “ diyorlar..

Evet, şimdi bu meleklere destek zamanı,  çünkü bunu hak ediyorlar.

%%%%%%%%%%%%%%%

ÇİFT BAŞLI KARTAL’IN SIRRI

Son zamanlarda sosyal medya ve birçok yerde çift başlı Kartal görüyoruz. Kartal deyince birçoğumuzun aklına Beşiktaş Kulübü geliyor ama bunun bu Kartal’ın ilgisi Yok.

Çift başlıklı kartal simgesini tarihte Türklerin kullandığı biliniyor ama Mason Müzesi'nin duvarlarını süslediği gibi Fener Rum Patrikhanesi’nin ayrıca arması. 

Şimdi gelelim bu kartalın gizemine.

Şamanizm’deki inanışa göreyer ile göğün arasındaki çelik kapıyı tutandır. O göğün en yüksek katlarına uçarak Gök Tanrı’ya en yakın varlıktır. Kahramanlar, atlar hatta hiç kimse yaşadığı gökyüzü sınırına onun kadar yaklaşamaz.

Kartal adeta Tanrı’nın habercisidir. Dokuz gün gökte, dokuz gün yeraltında yaşadığına inanıldığı gibi, sol kanadı Ay’ı, sağ kanadı da Güneş’i örtebilecek kadar büyük olduğunu düşünürler.

Bakır tırnakları vardır. Altın tüylü kanatlarını sallarsa karlar erimeğe başlar. İkinci defa sallarsa ilkbahar gelir.

Evet, işte yazı kışı getirecek kadar inanmışlar insanlar bu Kartala. İmparatorluk unvanları, seramiklerde ve Selçuklu taşlarında kartalın göğsünün üzerine yazılmış.Altay kaya resimlerinde var.

Türkler kılıç kabzalarında çift başlı kartal kabartma figürlerini kullanmışlardır. Bununla da yetinilmemiş Çiftbaşlı kartal figürü Anadolu’da Türk halılarında en çok kullanılan canlı figürüdür.

Günümüzde ise Çift başlıklı kartal simgesini; Konya BelediyesiErzurumspor ve Konyaspor kullanırken birçok firma ve kuruluş ta kullanıyor.

Tarih boyunca çift başlı kartal güç, kudret ve hâkimiyetin sembolü. İki baş ise Doğu ve Batıyı sembolize etmiş.

Kim Güçlü?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.