BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Onbir ayda bitirilerek 1925’teAlpullu Şeker Fabrikası’nda ilk Türk şekeri üretildi.

1956 yılında fabrika sayısı on beşe ulaştı.

1989 yılında Erciş, Ereğli ve Çarşamba,1991’de Çorum, 1993’te Kars, 1998’da Yozgat ve 2001 yılında Kırşehir Şeker Fabrikaları kuruldu.

Dünyada şekerin yüzde 77'si kamıştan, yüzde 23'ü pancardan elde edilir. Türkiye sadece pancardan şeker elde ediyor. Tatlandırıcı sakaroz (pancar- kamış) ve nişastadan (mısır-buğday patates) elde ediliyor. Ancak mısır bu işin lokomotifi.

Dünyada mısır şurubu üretiminde ABD ilk sırada. Aynı zamanda genetiği değiştirilmiş (GDO) mısır üretiminde lider konumda. Şeker fabrikaların özelleştirmesi pancar üretiminden vazgeçilmesi ve mısır şurubuna kapıların açması anlamına geliyor.

Şeker fabrikaları satıldığında, pancar üretimi azalacağından şekerleme sektörü şeker bulamıyor denilerek yasa değişikliği ile kota serbest bırakılarak ve nişasta bazlı şeker üretiminde yerli mısır kullanım zorunluluğu kaldırılacaktır. Yani yaşasın GDO’lu mısırlar.

İstanbul Tıp Fakültesi'nin hazırladığı rapora göre; Türkiye'de son 12 yılda diyabet sıklığı yüzde 90, obezite sıklığı yüzde 44 arttı! Diyabet hastalığı yeni doğan bebeklerde bile görülür hale geldi.

Diyabet ve obezitenin temel nedenin ne olduğunu biliyor musunuz? Nişasta bazlı şeker yani GDO lu mısır. Anlaşılan o ki; 1 asır önce bu ülkeyi zehirleyen, aç bırakan, işgale açık hale getiren kirli eller yine devrede!

%%%%%%%%%%%%


BU KENTE OTOPARK LAZIM

Bana göre ilimizin en büyük sorunu otopark.

İki ana cadde üzerine konumlu İzmit, özellikle Hastahane civarları otoparklar sos veriyor. İzmit Belediyesi santralden aşağıya Kadıköy mahallesindegüzel bir tesis yaptı.

Düğün salonları ve otopark. Bu tesisi yapmakla yetinmedi bir de Otoparkı ücretsiz yaptı. Alkışlanacak bir hareket.

Gel gelelim vatandaş yine bu ücretsiz otoparka gitmeyip özellikle Turan Güneş ve Bağdat Caddesi üzerinde araçlarını park etmeye devam ediyor. Bu araçlar belediyece çekilmeli ki akılları başına gelsin.

Diğer yandan Eski İzmit Devlet hastahanesi yıkıldı. Buraya kesinlikle çok katlı otopark yapılmalı. Belediyenin gücü yoksa yap-işlet-devret modeliyle mutlaka yapılmalı. Bu sistem Hastaneye gelir  kapısı olur.

Gidin görün yeni Kocaeli Devlet Hastanesi’nin etrafını ambulans bile yanaşamıyor. Keşmekeş.

Sigorta Hastahanesi de aynı konumda. Buranın hiç olmazsa çevresi SEKA’dan kalma boş arazileri var. Belediye basit bir düzenleme ile otopark yapabilir.

Bu kentin yöneticileri bu sorunu çözebilir mi sizce?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.