BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kendini deşifre etmek istemeyenler, kimseyi bu günden karşısına almak istemeyenler nazı geçenlerle kulaktan kulağa üfürmeye başladı isimlerini.

Siyasette ne düşündüysem, dilime geldiği gibi söyledim.

Desteklediğim adamın arkasında da adam gibi durdum.

Doğru kararı verememiş olabiliriz ama son dakikaya kadar ne gerekiyorsa yaptık.

Bu sebeple böyle alttan alta çalışmaları siyasetin kendi doğasında normal karşılasam da, bana uymadığını açıkça ifade edeyim.

Ben Derince’ de yaşıyorum.

Dolaysıyla aday adayları hususunda en doğru haberlere de buradan ulaşabiliyorum.

Ak Parti, CHP, MHP ve İyi Parti’ nin muhtemel aday adaylarını yapılan ziyaret ve sohbetlerden rahatlıkla anlıyorum.

Biraz tecrübe edindik bu hususta.

İktidar partisinde mevcuttaki pimi çekilmiş bombamız Haydar kesin aday adayı.

Bir önceki maskeli şövalyemiz Aziz’ de aday adayı.

Bunların ikisinin de aday gösterilmeyeceğini rahatlıkla söylerim.

Eğer aday gösterileceklerse de bunu 2014’de olduğu gibi ilk benden duyacağınıza siz de emin olabilirsiniz.

Peki, neden bu ikisi aday gösterilmez?

Çünkü AL TAKKE, VER KÜLLAH devrinin Derince’ de kapanması gerekiyor da ondan.

Ve tabii en önemlisi CHP’ nin çok yüksek ihtimalle Baro Başkanı ve Kars’ lı olan Avukat Sertif Gökçe’ yi aday gösterecek olması Ak Parti’ nin aday hakkında yeni bir yüz araması sonucunu doğuruyor.

Derince’ de müthiş bir Kars nüfusu var.

Ak Parti bu sefer popülaritesi yüksek, vatandaş tarafından sevilen ve sayılan Doğu kökenli bir adaya yöneleceğini düşünüyorum.

Bu tezim doğru çıkarsa aklıma birkaç isim geliyor elbette.

Kendisinin ne düşünüp düşünmediğini bilmediğim, 18 yıldır Derince’ de başarılı bir şekilde Nüfus Müdürlüğü yapan, tanımadığı ve temas etmediği insan sayısının çok az olduğu, tatlı dili ve güler yüzüyle partili partisiz her kesime aynı samimiyetle yaklaşan, kapısının her an, herkese açık olduğu Suat Demir ilk aklıma gelen isim oluyor.

Milletvekili aday adayı olması sebebiyle de partililer ve genel merkez tarafından da tanınan bir şahsiyet.

Pozitif enerjisi ile Ak Parti’ nin düşünmesi ve değerlendirmesi gereken bir isim bence.

Ak Parti eğer kalıplarını bozmayacak ise, belediyeciliği iyi bilen, aday gösterilmediğinde Haydar ile çarşı pazar dolaşan Necdet Deniz bu defa mutlaka ciddiye alınmalı.

2004 yerel seçimlerinde aslında tüm temayüllerde önde çıkan ve isminin açıklanmasına kesin gözüyle bakılan ancak zamanın Orman Bakanı Osman Pepe tarafından Haydar adına harcanan Necdet Deniz burada doğmuş ve büyümüş, A dan Z ye belediyeciliği bilen, sabah namazından sonra işinin başında olan bir şahsiyetti.

Ak Parti bu iki isim arasında dengelerin gerektirdiği şekilde karar verirse başarılı olur.

Haydar ya da Aziz ile gireceği seçimlerde istediği sonucu alacağını hiç mi hiç zannetmiyorum.

“Ben odun koysam da kazanırım” günleri geçti artık.

Karşında çok güçlü bir CHP adayı ve büyük ihtimalle İyi Parti’ den de Adil Gülez aday gösterilirse çok büyük çekişmenin yaşanacağı önümüzdeki seçimlerde kimse kazanmayı banko görmesin.

18 Nisan 1988 seçimlerinde FP’ nin 12.563, CHP’ nin 12.345 ve MHP’ nin 12.298 oy aldığını, seçimlerin 100-200 gibi birbirine çok yakın rakamlarla kazanıldığını hatırlarsak; güçlü adayların seçmen profilini nasıl etkilediğini çok rahat görebiliriz.

MHP mevcut İlçe Başkanı olan Zeki Omurca’ yı aday gösterirse (ki öyle bir hava var) doğu oyları bölünecektir lakin MHP tabanının önemli bir kısmının İYİ Parti’ ye yöneldiğinin de hesap ederek denklemleri yerine oturtmak gerekir.

Şu bir gerçek; Derince’ de seçimler doğru ve etkili adaylarla çok çekişmeli geçecek.

Eğer partiler aday tercihlerinde ters köşe yapmazlar ve seçmenlerin tercihlerine göre aday belirler ise 1988 yılında yaşanan tabloya yakın bir sonuç görebiliriz önümüzdeki seçimlerde.

Umarım ve ümit ederim ki; Derince tüm kişisel özellikleriyle kendisine sahip çıkabilecek, derdiyle dertlenebilecek, vatandaşının karşısında kendini yayarak oturmayan, saygılı, yalansız, küfürsüz ve edepli yaşamayı becerebilen bir başkana sahip olur.

Bu arada son söz olarak; Büyük bir nezaket ile şahsımla tanışmaya gelen, tatlı dilli, güler yüzlü, ailesinden almış olduğu terbiyenin özenle seçtiği cümlelerinden açıkça anlaşıldığı, idealist ve en önemlisi beşeri ilişkileri kavramış bir hanımefendi olarak gördüğüm İyi Parti İlçe Başkanı Esra Tolu hanımefendiye ziyaretleri için teşekkür ederim.

Siyasette ilçe başkanlığı gibi önemli bir görevi üstlenen tüm şahsiyetlerin nefsi ile değil siyasetin ve insan olmanın erdemi ile hareket etmelerinin ne kadar önemli olduğunu hatırlatmama gerek yoktur umarım.

Umarım diyorum…

Çünkü bazıları hala nefsinin geminden kurtulmuş değiller.

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.