banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Gazeteci olmakla haberi doğru yansıtmak arasındaki ince çizgide bazen sapmalar yapabiliyor bazılarımız.

Ya haberin asıl muhatabının sarf ettiği cümleler iyi dinlenmiyor, ya siyasi bilgi yetersizliğinden, ya da sansasyonel haber yapma telaşından ifade edilmeye çalışılan ana konudan uzaklaşılıp konuyu başka mecralara çekme gayreti gösteriliyor.

Ak Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ ı bende bazen eleştirmiş kişilerdenim.

Ancak son günlerde basında çıkan haberlerden sonra kongre delegelikleriyle ilgili takındığı tavır sebebiyle kendisini arayarak doğru bilgileri alma ihtiyacı hissettim.

Daha dorusu bilgilerimi doğrulma ihtiyacı hissettim.

Delegelikler yaklaşık 10-11 yıl parti içinde görev yaptığım için doğal olarak bildiğim konulardır.

Bazen delege sayısı yeterli olmayan mahalle başkanlarını fazla sıkıştırmamak için, mahallesinde faal çalışan kendi yönetim kurullarını delege yapmalarını sağlayabilmek için onlara alan açmak gerekirdi.

Mesela Derince’ de Deniz ve Mersincik mahallelerinde delege sayısı düşüktür ve orada ikamet eden mevcut ilçe yöneticilerinden fedakârlık yapma taleplerimiz zamanında bizimde olmuştur.

Şemsettin Ceyhan’ da bunu yapmıştır.

İzmit ilçesinin 400 delegesi vardır.

İl yönetiminde İzmit ilçesinde ikamet eden de 25 il yöneticisi vardır.

İnce düşündüğümüzde bu 25 il yöneticisini delege yapmaya çalışırsak ilçe yöneticileri, mahalle başkanları ve mahallelerde aktif görev yapan tam 25 kişiyi elemek zorunda kalacaktı İzmit ilçe başkanı.

Şemsettin Ceyhan il yöneticisi arkadaşlarından tepki almayı göze alarak bir ilki gerçekleştirdi ve il yönetiminde kendi de dahil olmak üzere İzmit ikametli 25 arkadaşının İzmit ilçeden delege seçilmemesini istedi.

Neden? İzmit ilçenin rahatlaması, kırılmaların önüne geçmesi sebebiyle.

Yetmedi diğer ilçelerde ikamet eden diğer 25 il yöneticisi arkadaşı hakkında da aynı talepte bulundu.

Yani il yönetiminde görev yapan 50 il yöneticisini hiçbir ilçeden delege göstermedi.

Bu siyasette hiç rastlamadığımız ince bir düşüncedir.

Arkasından art niyet aramak ya da Şemsettin Ceyhan’ın gözden çıkarıldığı sonucunu çıkarmak doğru bir yaklaşım değildir.

Gözden çıkarılmadığını iddia etmiyorum.

Ancak bu sebeple gözden çıkarıldığı algısı oluşturmanın doğru olmadığın ifade ediyorum.

Siyasetle ilgilenen herkes iyi bilir ki; İl yönetimi “il delegelerinin” doğal üyesidir.

Seçilme diye bir durumları yoktur.

Şemsettin Ceyhan’ ın ilçe teşkilatlarının durumunu göz önünde tutarak almış olduğu bu karar ile İlçe delegesi olmamaları “il delegesi” olmalarına engel değildir.

Sadece ilçe seçimlerinde delege olmadıklarından ilçe başkanları ve yönetimlerinin seçileceği kongrelerde oy kullanmayacaklardır.

İl Başkanlığı seçimlerinde ise doğal delege olduklarından oy kullanacaklardır.

Bu konuya böylelikle açıklık getirdikten sonra gelelim yeni seçilen Bakanlar Kurulu ve Başbakan Yardımcılarının durumlarını kısaca yorumlaya.

Kocaeli Milletvekilimiz Sn. Fikri Işık İl Başkanlığı, Milletvekilliği, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanıve Milli Savunma Bakanlığından sonra yeni açıklanan kabinede Başbakan Yardımcısı olarak yeni görevine başlamış bulunuyor.

Kocaeli her dönem kabinede yerini almayı başarmıştır.

Bu kabinede de bu gelenek bozulmamış, Sn. Işık Başbakan Yardımcılığı gibi çok önemli bir makama seçilmiştir.

Birilerinin ayağını kaydırmak için üzerine itelemeye çalıştığı tüm isnatsız söylemlere rağmen yerini daha da sağlamlaştırmış, Sn. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın kendisine ne kadar güvendiğini ispat etmiştir.

Bundan sonrası için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinin kendisine verileceğini bu günden görür gibiyim.

Sn. Cumhurbaşkanı’ nın Kocaeli’ ye ne kadar önem verdiğini, Kocaeli seçim sonuçlarının Ülke oylarını ne denli etkilediğini iyi bilmesi sebebiyle Büyükşehir seçimlerini asla riske sokmayacağını az çok herkes tahmin ediyor.

Kocaeli’ de teşkilatlanmayı en iyi şekilde başarmış, kabinede başarılı olmuş, Devleti de son aldığı görevlerle iyi tanımış bir şahsiyeti Büyükşehire aday göstermek bu sebeple en akılcı çözüm olacaktır.

Ve Kocaeli için de çok hayırlı bir tercih olacaktır.

Burayı kısaca geçtikten sonra şaşırdığım kişilerden biri olarak Numan Kurtulmuş’u görüyorum.

Başbakan Yardımcılığı ve Hükümet sözcülüğünden en pasif Bakanlık olarak görülen Kültür ve Turizm Bakanlığına getirilmesi çok çok manidar ve gözden çıkarıldığının işaret fişeğidir.

Aynı şekilde MHP’ den Bakanlık teklifine olumlu cevap verip Ak Parti’ ye geçen Tuğrul Türkeş’ in de son kullanma tarihinin geçtiğini rahatlıkla görebiliyoruz.

Sn. Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan yeni döneme kabineden başlamış, konuşmalarında ifade ettiği gibi teşkilatlarda yapacağı radikal değişimlerin ciddiyetinin sinyalini açıkça vermiştir.

İl-İlçe kongrelerinde yapacağı değişimlerden sonra (Temizlikten) sıra Belediye Başkanları ve Genel seçimlerde Milletvekillerine gelecektir.

Bu süreci çok yakinen takip edeceğim.

Kocaeli’ de yanlış bir adım atıldığını hissettiğim zaman ise yanlış kişiler hakkında tüm bilgilerimi kamuoyu ile paylaşacağım.

Bu kadar kısa geçiyorum burayı ve gardını alması gereken kim varsa bugünden ya gardını alsın ya da siyasetin tozlu sayfalarına kendi rızası ile taşınmak için yolunu yapsın.

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.