banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Konuya vakıf olamayan kardeşlerim için hatırlatmakta fayda var.

Bizim Derince’ mizin vedeal-i iftiharı, müthiş projeler sahibi, bir gelip bir giden, her geldiğinde patlattığı bombalar ile gönüllerde taht kuran, yeşil alan falan demeden her yere beton yığınlarıyla bir şeyler yapmaya çalışan, çok kıymetli başkanı en son Çenesuyu bardak ve pet şişelerinin üzerine kendi deyimiyle Şehitlerimiz kanı olan kırmızı rengi seçerek  ama kanuna göre (!) AY ve YILDIZ koyduğu halde bayrak olmayıp görsel diye tanımlanan bir çalışma yaparak, bu bardak ve pet şişelerin yerlerde atılması, çiğnenmesi, çöpe atılmasını sağlayarak Derince ve Ülkemiz adına büyük bir hizmette bulunmuş lakin Kocaeli’ li hemşerileri olarak bizler bu hizmetin kadir kıymetini bilmediğimizden İstanbul’ dan akın akın gelen telefonlarda “Kocaeliler beğenmiyorsa bize gönderin. Biz sahip çıkarız” diye sahiplendikleri, yani bize inceden inceye geçirdikleri Şehitlerimiz kanı olan kırmızı rengi olan ama –Bayrak- olmayan bir şekil yaptı.

Sonra kendisi çok iyi koku aldığı için havayı soluyarak konuşmaması gerektiği kanaatine vararak, Basın-Yayın Müdürüne beyanat verdirerek yine zevahiri kurtarmaya çalıştı.

Ama birde ne görsün? Müdürü

“Şişelerin üstündeki bantları söküp o şişeleri öyle yere atmamamız gerektiği mealinde bir açıklama yaptı.

Yani o Bayraklı etiketlerin basıldığı şişeler içilmek için değil de sanki Koleksiyon yapılmak için imal edildiğinden onları yere-çöpe atanların halt ettiklerini ima ederek tüm hatayı vatandaşa yüklemekte hiçbir utangaçlık göstermediler.

Bu konu ulusal basına kadar aks edince bu sefer kendi kaleminden döktürdüğü veya mülakat verdiği gazetelerin de katkıları ile aşağıda satırbaşlarından seçtiğim müthiş açıklamayı yapma gereğini duydu Sayın Başkan.

Aşağıda okuyacağınız paragraflarda parantez içine aldıklarım Sayın ve çok değerli Başkanımızın konuşmalarından benim çıkarımlarım ve içine ironi katarak yaptığım yorumlarımdır.

Şöyle buyurmuşlar;

**Bizim amacımız 15 Temmuz’u unutturmamak, akıllarda kalıcı bir iz bırakmak. Bu sebeple böyle bir çalışma yaptık. Şehitlerimiz kanı olan kırmızı rengi bu sebeple seçtik.

Kısa süreli bir hatıra çalışması idi bu. Birkaç günlük baskı çalışması yaptık. 4-5 milyon adet baskı yaptık. 

(Siz 15 Temmuz’u unutursunuz, aklınızda kalmayabilir, biz bu çalışmayı o sebeple yaptık. Belki siz bilmezsiniz ama kırmızı şehitlerimizin kanını temsil eder. Zaten hatıra olsun diye yaptık. Siz niye içip içip yere-çöpe atıyorsunuz. Saklasanıza… Fazla da basmadık zaten! Birkaç günde 4-5 milyon bastık. Biz birkaç günde 4-5 milyon üretim yapabiliyoruz. Varın 1 yılda ne kadar üretim yaptığımızı siz hesap edin!)

**Arayan herkese telefonum açık. Kimi tepki gösterdi, ben anlatınca anlayışla karşıladı. Kimi ise özellikle İstanbul’dan arayanlar ‘Kocaeliler beğenmiyorsa bize gönderin. Biz sahip çıkarız’ dediler. Bu mevzuyu çok fazla büyütmeye gerek yok. Çalışmamız kısa süreliydi ve sona erdi. Bugün bizim şişemizdekilerine benzer pek çok figür mevcut.Sözcü gazetesinin logosunda da ay yıldız var, kırmızı zeminde üstelik. O gazeteyi kimse yere düşürmüyor mu? Hürriyet gazetesinde de mevcut… Kimse neden Hürriyet gazetesini suçlamıyor?

(Ben gece-gündüz telefonu açık biriyim. Beni herkes istediği saatte arayabilir. Bu arada tepki gösteren de oldu canım… Ama ben anlatınca fena ikna ederim. Şu Kocaeli’ de bu yaptığımıza bir sahip çıkmadı… Olsun daha akıllı, bu yaptığımı daha iyi idrak eden, tepki koyanlardan daha zeki olan İstanbul’ lular ise “Kocaeliler beğenmiyorsa bize gönderin. Biz sahip çıkarız” dediler. Gördünüz mü; Siz sahip çıkmadınız, kafanız basmadı ama İstanbul’ lular nasıl sahip çıktılar. Hem bu mevzuyu fazla büyütmeyin ya, yakında reis ilçelerle alakalı bir şeyler yapacak da kulağına gitmesin olur mu? Siz bilmiyorsunuz ama bizim şişelerdekine benzer pek çok figür mevcut. Mesela benim sürekli okuduğum SÖZCÜ’ de, HÜRRİYET’ de falan da aynıları var. Yeni koymuşlar hem de. Anı olsun diye şeyetmişler.JNeden onlara böyle yapmadınız bakayım? Yoksa bizimkiler o gazeteleri evine sokmuyor mu? Pardon orayı unutmuştum.)

**Ben, etiketin üzerinde yer alan bir görseldir, kanunumuza göre bayrak değildir diyorum. Buna rağmen o görsele bakıp bayrağımızı hatırlayanlar var ise saygı olarak etiketi çıkarıp cebine koyabilir. Böylelikle içleri rahatlayabilir.

(Ya kardeşim, o etiketlerin üzerindeki bir görseldir, görsel… Hala anlamadınız mı? Bayrak değildir diyorum kardeşim, değildir. Ben böyle dediğim halde hala o AY YILDIZ lı, Şehitlerimizin kanını temsil eden kırmızıyı BAYRAK diye tutturuyorsanız o zaman etiketi çıkarıp cebinize koyacaksınız. İçinizi böyle rahatlatacaksınız. Bak benim cebimde kaç tane etiket var. Bak…Bak..1-2-3-4-5-6-7… Daha göstereyim mi? Benim içim rahat kardeşim… Bak, Ohhhh… Etiket doluyum MaşaAllah.)

Bu kadar langırtıdan sonra bir de bu bastığım 4-5 milyon adet şişe ve bardakların tüm gelirini 15 Temmuz Şehitlerimizin ailelerine bağışladım deseydi ya!

Ne güzel olurdu değil mi?

Bir başka konudaİnşaAllahbuluşmak üzere.

Bilmeyenlere bir müjde daha; Benzin istasyonumuz ve Çenesuyu tesislerinin yanı başından aldığımız arsalarımız hayırlı olsun Derince’ mize.

Haberiniz yok mu?

Neyse, o işlere ben bakmıyorum…

Konuşanları dinleriz.

Kalın sağlıcakla. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.