BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Özellikle de AKP’li büyükşehir belediyelerine..

AKP’li Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden gelen bir heyet, geçtiğimiz günlerde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret ederek, Edirne’de uygulanan toplu taşıma sistemi hakkında bilgi aldılar.

Ziyaretle ilgili konuşan Başkan Gürkan ise, “Daha önce de Kocaeli, Samsun ve Sakarya’dan gelen belediye yetkililerini ağırlamıştık. Toplu taşımada örnek bir belediye olmak bizi mutlu ediyor”dedi.

‘Gittiğin Mesafe Kadar Öde’, ‘Kesintisiz 24 Saat Ulaşım Sistemi’ ve ‘Whatsapp Şikayet Hattı’ gibi birçok projeyi hayata geçirerek Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren Edirne Belediyesi’nin, AKP’li büyükşehir belediyelerine örnek olması ise gerçekten şaşırtıcı ve bir o kadar da takdire şayan bir durum.

Bu demektir ki, 2004 yılından itibaren Kocaeli’ni yöneten, pardon yönetemeyen AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ulaşımda sınıfta kalmış, halen bir sistem oturtamamış.

Belediyecilik için, idarecilik için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sahip olduğu gibi yıllık 1.9 Milyar TL’ye de gerek yok.

Biraz vizyon, biraz öngörü olması kafi, belediyecilik için.

Edirne’ye yolu düşenler, Trakya’nın en batı yakasındaki kenti gıpta ile izliyorlar.

Ama İzmit için, Kocaeli için ne mümkün !

Tramvay projesini dahi elini yüzüne bulaştıran kentin büyükşehir yöneticilerinin ufku ne yazık ki Kocaeli’ne dar geliyor.

Dar gelmesine geliyor da, Kocaeli’nde üretmeyen belediyeyi cezalandıracak bir seçmen profili gözükmüyor.

Vatandaş artık yerel seçimlerle genel seçimleri birbirinden ayırt etmiyor ve sanki Erdoğan’a oy veriyormuş gibi başımıza beceriksiz yerel idarecileri getiriyor.

Sonuç mu ?

Sonucu kentlere, kentlilere 5 yıla patlıyor.

Edirne’nin merkez ilçe nüfusu 150 Bin civarında, toplam nüfusu ise 400 Bin dolaylarında.

Yani tüm Edirne’nin nüfusu aşağı yukarı sadece bir İzmit ilçesi kadar..

Gel de çık işin içinden !

Umarım bir gün İzmit’te de, Edirne’de olduğu gibi, gittiğimiz mesafe kadar ücret öderiz.

Sağlıklı haftalar olsun..

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.