BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İl dışına çıktığımda buna defalarca şahit oldum.

Edirne’de, Manisa’da, Antalya’da veyahut Türkiye’nin başka bir yerine gittiğimde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu dahil, şu anda aktif siyaset yapan onlarca ismin tanınmadığına şahit oluyorum.

Kocaeli’nin, İzmit’in marka politikacısı Sefa Sirmen ile tanışıklığım, gazeteci-politikacı diyaloğum 2007 yılına dayanır.

22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri öncesinde Kozluk Mahallesi, Aynalıkavak Sokağı’na girişini daha dün gibi hatırlarım.

Sirmen’in en büyük özelliği CHP’nin kendisini elit sanan bazı politikacılarının tepeden bakarak girdiği mahallelere gönlüyle girmiş olması, o insanlarla gönül bağı kurmuş olmasıdır.

Sirmen varoş diye tabir edilen, gelir düzeyi düşük olan mahallelerde daha çok sevilir, sayılır.

Çünkü halk Sirmen’i kendisinden biri olarak görmüş ve yıllarca onu bağrına basmıştır.

Sirmen için göreve geldikten sonra ilk adım, parti rozetini çıkartarak herkese eşit mesafede hizmet etme geleneği olmuştur.

Bugünlerde 13 belediyenin de AKP tarafından yönetildiği kentimizde ne yazık ki böyle bir belediye başkanı göremiyoruz.

Çünkü onlar da bendensen “yaşa”, bizden değilsen “ne halin varsa gör” anlayışı var.

Geçtiğimiz günlerde Sirmen’in Kasım ayında tahliye olacağının haberini aldık ve içimizin burukluğu bir nebze de olsa hafifledi.

Sirmen’in tahliye olduktan sonra yapacağı çok iş var.

Öyle pes etmek yok, sayın başkan.

Sayın başkan Sefa Sirmen bundan sonraki süreçte, özellikle Marmara Bölgesi’nde yer alan belediyelerde tecrübelerini aktaracağı toplantılara, panellere katılabilir.

Çünkü bölgede yer alan CHP’li belediyelerin Sirmen’e ihtiyacı var.

Belediyecilik kolay iş değil.

Bir kentte çevre bilinci oluşturacak kurumları oluşturmak, o kentin su ihtiyacını en az 50 yıl karşılayacak baraja imza atmak, o kentte hava kirliliğini yok edecek çalışmalara imza atmak herkese nasip olmaz.

O nedenle Sirmen için Kocaeli, Kocaeli içinse Sefa Sirmen özeldir.

Bu kadar birikimin, bu kadar büyük bir tecrübenin mutlaka ama mutlaka genç kuşaklarla, günümüz kamu kurum ve kuruluşlarının bürokratlarıyla paylaşılması şart.

Sirmen, cezaevi çıkışının ardından gerekirse köy köy, ilçe ilçe, il il gezerek haklılığını tüm Türkiye’ye haykırmalıdır.

Bunun içinde sabırla, pes etmeden, mücadeleye devam kararlılığının sürdürülmesi gerekiyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.