BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

28 Şubat’ta darbecilere meydan okuyan Akşener için MHP’deki süreç aşılması zor bir durum olmasa gerek.

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, her geçen gün Akşener lehine gelişecek önemli işlere, önemli gelişmelere imza atıyor.

Bahçeli farkında olmadan Akşener’i büyütüyor.

Meral hanımın itibarına itibar katıyor.

Meral Akşener’in düzenlediği alternatif bayram kutlamasına saldıran ülkücü kadrolara, Meral Abla’nın yanıtı ise hiç kimsenin beklemediği, ummadığı şekilde oldu.

Meral hanım, saldırganlara şu yanıtı verdi, “o çocuklar bizim çocuklarımız, buraya slogan atmak için, protesto etmek için gelenler de bizim çocuklarımız” diyerek bayramlaşmayı provoke etmeye çalışanlara en güzel, en anlamlı mesajı verdi.

Siyaset kısa vadeli değil, uzun vadeli bir çabanın sonucudur.

Günümüz ve geçmiş dönemlerin politikacıları uzun çabalar sonucunda başarıyı elde edebilmişlerdir.

MHP’de parti içi demokrasinin işlemediği ise bir gerçek.

Bu gerçek, Devlet Bahçeli’nin koltukta kalma çabasıyla birleşince ise MHP’yi pek parlak günler beklemiyor.

Bahçeli bu şekilde devam ettiği müddetçe, siyasi kulislerde MHP’nin ilk genel seçimde barajın altında kalacağı yorumları yapılıyor.

Peki Meral Akşener ve MHP’nin diğer genel başkan adayları çaresiz mi ?

Bahçeli, hukuki tüm süreçleri kapatır ve Erdoğan yargısıyla beraber parti içi muhaliflere nefes aldırmazsa süreç nereye varacak ?

Sürece Bahçeli lehine müdahil olduğu iddia edilen AKP yargısı, aslında farkında olmadan Akşener ve diğer adayların lehine çalışıyor.

Bugün MHP’de bir kurultay olsa ve tepeden tırnağa bir yenilenme olsa dahi MHP’nin oy aralığı en fazla yüzde 22-25 bandında olacaktır.

Çünkü MHP, milliyetçilik misyonunu edinmiş bir siyasi parti.

O nedenle geniş bir kulvara hitap edemiyor.

Toplumun önemli bir kesimi, milliyetçiliğe sıcak bakıyor fakat iş, oy atmaya gelince yan çiziyor ve kitle partilerine yöneliyor.

Türkiye’nin ihtiyacı ise, ülkemizde siyasetin, demokrasinin yeniden işlerlik kazanabilmesi için “ötekisi olmayan, sağı ve solu kucaklayan bir siyasi anlayış”..

MHP’nin genel başkan adaylarının, Türkiye’deki büyük mutsuzluğa odaklanarak, ülke siyasetinde büyük uzlaşıyı gerçekleştirme kabiliyetlerinin olduğuna inanıyorum.

Saray anketlerinde Meral Akşener isminin çok fazla ön planda olmasından rahatsız olan Erdoğan, “Başkanlık” hayallerini hayata geçiremediği takdirde büyük bir siyasi yıkımla karşılaşabilir.

Çünkü artık karşısında basiretsiz bir muhalefet olmayabilir.

Ankara kulislerinde seslendirilen, dile getirilen “Milliyetçi Demokrasi Partisi” iddialarının aksine “Merkez Parti” veya “Anayol Partisi”nin daha başarılı olacağına inanıyorum.

Şu bir gerçek ki, 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri’nin ardından kritik eşiğe takılan Türkiye Cumhuriyeti’nin 2017,2018 ve 2019 yıllarında çok farklı şeylere gebe olduğu…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.