banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Çünkü tabiri caizse CHP’li gençler bir şekilde doğranıyor, önleri kesiliyor.
 
Bu durumda da az da olsa genç politikacılar arada yıldız gibi parlıyor.
 
CHP’nin geçtiğimiz genel seçimlerde “genç” sıfatıyla ön plana çıkmış iki yeni ismi vardı.
 
Bunlardan bir tanesi Çayırova eski İlçe Başkanı Rasim Meriç, bir diğeriyse mevcut Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk !
 
Meriç, son 5 yıllık yoğun siyasi temposunun ardından kendisini bir süreliğine nadasa çekerken, dinlenmeye alırken Törk ise milletvekili adaylığının ardından tempolu ilçe başkanlığıyla göz dolduruyor.
 
Evet, Yakup Törk’te gençliğin dinamizmini ve heyecanını gözlemliyoruz.

Törk henüz 35 yaşında.
 
Siyaset içinse biçilmiş kaftan diyebiliriz onun için.
 
Törk’ü ilk kez milletvekili adaylığı sürecinde kürsüde konuşurken dinlemiştim.

O sırada, heyecanlı bir şekilde coşkulu bir konuşma yapmıştı.
 
Tabi coşku demek aynı zamanda başarılı bir konuşma yapmak değildi.
 
Törk bu alanda eğitim aldığı takdirde, vurgu gücünü yükselterek daha iyi bir hatip olabilir.
 
Peki Yakup Törk kimdir?
 
23 Nisan 1981 tarihinde Kocaeli’nin Darıca ilçesinde doğan Törk, İlkokulu 60.Yıl İlköğretim ve Orta öğrenimi Darıca Lisesi’nde tamamladı.
 
2004 yılında Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan Törk, eğitim hayatının ardından derhal iş yaşamına atıldı.
 
Kendi inşaat firmasıyla kısa sürede önemli konut projelerine imza atan Törk, 2012-2014 yılında CHP Darıca İlçe sekreterliği görevinde bulundu.
 
2014 yılı yerel seçimlerinde CHP’den Darıca belediye başkanlığı için aday adayı olan Törk, KYMD (Kocaeli yapı müteahhitleri derneği) kurucu üyeliği, DASİAD (Darıca Sanayici İş Adamları Derneği), KASİAD( Kars, Ardahan, Iğdır İş adamları derneği) İMO(İnşaat Mühendisleri Odası) Gebze temsilciği üyeliği ve Darıca Kale Spor’da iki dönem kulüp başkanlığı yaptı.

2015 yılında Gebze Teknik Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisans programını tamamlayan Törk ayrıca uzunca bir dönem Darıca Gençlerbirliği Spor Kulübünün Futbol Şube Sorumluluğu görevini yürüttü.
 
CHP’nin Kocaeli’nin her ilçesinde halka dokunabilen, genç ve enerjik, kariyer sahibi ilçe başkanları olsa, en azından 5-6 ilçede ilk yerel seçimde iddialı hale gelebilir.
 
Bizden söylemesi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.