BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Bir gün Edirne’de, bir gün İzmit’te, bir gün ise İstanbul’dayız.

Bu kadar kenti dolaşırken, gezerken de kentimize dair birçok şeyi mukayese etme şansımız oluyor.

Başta İzmit Belediyesi, ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve Karayolları Genel Müdürlüğü yöneticilerinden İzmit’imize, Kocaeli’mize yönelik bir ricamız, isteğimiz olacak.

Kent, kasaba veya köy merkezi geçişlerinde yurt genelinde en küçük köylerin içerisinden bile aracınızla geçerken, hız sınırlandırmasına yönelik trafik uyarı işaret levhaları oluyor.

Fakat Kocaeli’de, özellikle İzmit merkezden geçen D-100 Kent Geçişi’nde bu levhalardan bir tane bile görmek mümkün değil.

Sevgili arkadaşlar, değerli dostlar D-100 Kent Geçişi’nin en azından Halkevi-42 Evler durağı arasına bir uyarı levhası, hız sınırı konulmazsa, korkarım ki bir gün o mevkide çok büyük bir trafik kazasına şahit olacağız.

Bu mevkide yer alan duraklarda her gün yüzlerce yolcu, durağın içerisinde dakikalarca bekliyor.

Özellikle İzmit SEKA Tüneli’nden çıkan ağır tonajlı kamyonlar, tırlar çok hızlı bir şekilde D-100 Kent Geçişi’ni kullanıyorlar.

Bu kent bu kadar sahipsiz mi?

Özellikle AKP İl Başkanı Sayın Şemsettin Ceyhan’ın ve Büyükşehir Belediyesi. Genel Sekreteri Sayın Tahir Büyükakın’ın bu konuya eğildiği takdirde konunun ivedilikle çözüleceğine inanıyorum.

Bu kent hepimizin..

O duraklarda hepimizin akrabaları, eşi dostu dakikalarca yolcu bekliyor.

Oradan süratli geçen o araçları gördükçe her gün içim ürperiyor.

Umarım kısa bir süre içerisinde gerekli tedbirler alınır ve kent olarak ciddi bir riski en aza indirgemiş oluruz.

Yoksa Allah korusun…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.