BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Fakat Sarıbay’ın bilgi birikimi, tecrübesi ve oluşturacağı yol haritasıyla bu süreci partisi lehine dönüştürme gücü mevcut.

Cengiz Sarıbay öyle bir isim ki, tam kırılganlık yaşadığınız bir dönemde, gecenin bir vakti sizi arayarak partisinin kurumsal gücünü ve bireysel ağabeylik sıfatını size hatırlatabilir.

Artık CHP’nin kentte bulunan tüm dinamiklerinin kırılganlıkları bir tarafa bırakarak, 2019 sürecinde yol haritasına katkı sunmaları gerekiyor.

Siyaset kolay değil elbette.

Herkes talep ediyor.

Neticede her siyasi partide, bir ilçe başkanı, bir il başkanı, bir tane genel başkan, ülkemizin bir başbakanı ve bir tane cumhurbaşkanı oluyor.

O nedenle CHP’lilerin artık partinin kurumsal kimliği odaklı düşünmeleri ve geleceği kurgulamaya yönelik hamleler yapmaları gerekiyor.

Parti içi disiplinin oluşması, parti geleneğine sahip isimlerin gençlerle buluşmalarının sağlanarak tecrübe akışı sağlanabileceği inancındayım.

Sol, sosyal demokrat partilerin en önemli gücü örgütlü mücadeleleri olmasıdır.
CHP’nin de Kocaeli’nin 12 ilçesinde, 2019 sürecinde yeniden örgütlenme sürecine odaklanması gerekiyor.

İzmit ilçesi örneği üzerinden gidilmesi gerekirse, CHP’nin 52 mahalle ve 50 köyde birer tane parti temsilcisi bulunması gerekiyor.

İzmit ilçe, ilk 6 aylık süreçte prototip olarak değerlendirilebilir.

Kocaeli’ni bir piramit olarak düşünürsek, bu piramitin zirvesinde Sayın Sarıbay ve il yönetim kurulu üyeleri, onun hemen bir altında İlçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, o piramidin en alt kısmında ise mahalle ve köy temsilcilikleri olmalıdır.

Gençlik ve kadın örgütlenmeleri ise bu mahalle ve köy örgütlenmelerinin her noktasına nüfuz ederek, siyasal çalışmaların saha gücü olmalıdır.
CHP’nin artık Kocaeli ilinde başarısızlığa tahammülünün kalmadığını düşünüyorum.

İl ve ilçe örgütlerinin 2016 yılı içerisinde kentin 271 köyünde “buradayız” mesajını vermesi, tüm köyleri tek tek dolaşması gerektiği inancındayım.

Tabi parti örgütlerinin bu ziyaretleri gerçekleştirirken, yurttaşlarımıza gerçekten dokunmaları gerekiyor.

Bu alan da açıkçası siyasal iletişimin bir parçasını oluşturuyor.

Yani cumhuriyet balosuna gittiğimiz gibi, Karamürsel’in Çamçukur köyüne seçim çalışması kapsamında giderseniz, bir çuval inciri berbat etme durumunuz da ortaya çıkabilir.

Bunların dışında partinin saha gücü olan, yönetim kurullarının, meclis üyelerinin, kadın ve gençlik örgütlenmelerinin kurultaylar sürecinin ardından ivedilikle iletişim eğitimleri alması gerekiyor.

Meclis üyelerinin ayrıca yerel yönetimleri denetlenmesi noktasında da kamu ihale mevzuatı eğitimleri alması ise partinin yerel yönetimlerde etkinliğini kısa ve uzun vadede arttıracaktır.

Yine bu konulara ilave olarak, kentimizin 12 ilçesinin demografik yapılarının çıkartılması, 2019 sürecinde belirli aralıklarla kamuoyu eğilim anketleri yapılması da partinin önünde duran bilimsel gerçeklerdir.

Bu konular, olası çalışma hedeflerinin sadece ana hatlarıdır.

Elbette bu konulara da çok fazla çalışma metotlarını ilave edebiliriz.

Ama bilimsel bir sistem ortaya konulursa, yani önce örgütlenme, sonrasında ise eğit-donat sistemiyle CHP’nin Kocaeli’nde isim değil kurumsal başarı odaklı bir yol haritası olacağına inanıyorum.

Sonraki süreçte de, 12 ilçede oluşacak aday profilleri üzerinden isimler ortaya konulabilir, tartışılabilir.

Yani CHP içerisinde yaşanan isim odaklı tartışmalar, kurumsal başarı odaklı sistem tartışmalarına döndüğü zaman başarı ve istikrar gelecektir.

Şimdilik benden bu kadar..

Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.