banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

1989 ile 2002 yılları arasında İzmit ve İzmit Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevi yapan, ardından 22. Dönem Kocaeli Milletvekili olarak TBMM’de 5 yıl görev yapan Sirmen, halen il dışında kentimizin en çok tanınan, en popüler siyasetçilerinin başında geliyor.

30 Mart yerel seçimlerinde aldığı yüzde 42 oy ile beraber, partisinin İzmit’te aldığı en yüksek oy oranını yakalayan Sirmen’in halkta karşılığı olduğu yadsınamaz bir gerçek.

Bugün halen gerek görevim gerekse mesleğim gereği il dışında bulunduğum dönemlerde, “İzmit’ten geliyorum” dediğimde, en çok Sefa Sirmen ismini soruyorlar.

Didim Belediyesi Başkanı Sayın Ahmet Deniz Atabay’a konuk oluyorum, konu dönüp dolaşıp Sirmen’e geliyor, Trakya’da bir çok belediye başkanının konuğu oluyorum, konu yine İzmit’in markası Sirmen’e ister istemez geliyor.

O nedenle, Kocaelispor Başkanlığı görevinde, İzmit’in, Kocaeli’nin tanıtımına, kente kazandırdığı 2 Türkiye Kupası ile büyük ivme katan Sirmen’in, parti içerisinde olası genel merkez göreviyle hem partisine hem de kentimize faydası olacağı inancındayım.

Çünkü marka politikacılar kolay kolay yetişmiyor.

Bugün CHP içerisinde, Kocaeli’nde aktif görev yapmış, ya da aktif görevi olmayan, yurt çapında bu kadar tanınan, bilinen kaç politikacı sayabiliriz ?

Özellikle CHP Genel Merkezi’nin Sefa Sirmen gibi sosyal demokrat, halkçı belediyecilik konusunda markalaşmış isimleri, tecrübeleriyle mevcut yerel yönetimlerde değerlendirmesi gerekiyor.

Bu çalışmayı, genel merkez düzeyinde bir çalışma olmadan, Beşiktaş Belediyesi Başkanı Av. Murat Hazinedar geçtiğimiz aylarda gerçekleştirmişti.

Bilindiği üzere Beşiktaş Belediyesi Başkanı Av. Hazinedar, Başiskele ilçemizde bir yerel yönetim çalıştayı düzenlemiş ve Sefa Sirmen’i de bu toplantıda tecrübelerinden faydalanmak üzere ağırlamıştı.

Yani Hazinedar, AKP’li bir çok belediyenin ve üst yönetiminin yaptığı gibi profesyonel çalışmalar içerisindeydi.

Çünkü yerel yöneticilik aynı zamanda disiplin ve profesyonel çalışma anlayışını gerektirir.

Uzun lafın kısası, Sirmen’in Parti Meclisi’nde veya MYK’da olması hem kent açısından hem de CHP Genel Merkezi açısından önemli bir kazanç olacaktır.

CHP’nin bir taraftan yenilenirken, değişimi sağlarken, diğer taraftan da kendi köklerini, marka isimlerini unutmaması gerekiyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.