google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Hem de ne takma !


Spor muhabirliğinden sonra gazetenin içerisinde onlarca emekçi olmasına rağmen bir anda kendisini Yazı İşleri Servisi’nde bulan İbrahim Gürsel’in takdire şayan yazısından bir bölüm şu şekilde;

“Düşünün ki, 7 Haziran seçimlerinde Türkiye genelinde 3 milyon, İzmit’te 3 binin üzerinde genç ilk kez oy kullanma hakkına sahip oldu ve sandık başına gitti.  Atatürk, gençlere o kadar önem verirdi ki, 19 Mayıs’ı gençlik bayramı ilan etti. Kurucusu olduğu CHP’nin de bu doğrultuda gençlere en çok önemi veren parti olması beklenirdi.  Ancak gelin görün ki, ilimizde geçen hafta 12 ilçede yapılan gençlik kolları kongreleri tam bir hayal kırıklığı oldu.  On ilçede tek, İzmit’te 3, Başiskele’de 2 adaylı seçimler yapıldı. İzmit’teki kongrede 900 küsur üyeden ancak 330’u oy kullanmaya geldi. Aday başına ortalama 110 üye anlamına geliyor. Türkiye’nin sorunu aslında güçlü bir muhalefetin olmamasıdır.  Ama ilimizde bile CHP’nin örgütlenme adına ciddi sıkıntıları olduğu görülüyor.  Gençlik ve kadın kolları partinin dinamiğidir. Son olarak gençlik kolları kongresiyle ilgili parti büyüklerinden sadece Bekirpaşa eski belediye başkanı Fikret Toker’den tepki geldi. Açıkçası internet sayfasında yayımladığı mesajı okuyunca, “Keşke o da konuşmasaydı” dedim. Sayın Toker, İzmit’teki seçimlere dışarıdan müdahale olduğunu belirterek, “Ellerinizi gençlerin üzerinden çekin” demiş.  Allah aşkına Sayın Toker, ne eli? CHP gençlik kollarının el atılmış hali buysa bırakın kalsın, bu el de çekilirse durum daha vahim olur diye kokuyorum!”

Bunları demiş, tabi yorum yapmış kendince Sayın Gürsel.

Bence İbrahim Gürsel spor basınında çok seviliyordu, çok sevilen bir isimdi.

Çünkü insan farklı alanlarda yorum yapınca bazen komik hatta gülünç duruma düşebiliyor.

Çünkü hangi siyasi görüşten kime sorarsanız sorun, iktidar olmayan, yerel yönetimlerde bir tane belediyesi bile bulunmayan bir siyasi partinin salonları doldurması o kadar kolay değildir.

Hele ki gençlik kolları kongrelerinde bu durum çok daha zordur.

Tabi gönül verdiği partisi AKP’de parti içi demokrasi işlemediği için, tek liste dayatması olduğu için Sayın Gürsel bu konulardan haberdar olmayabilir.

O yüzden CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Sayın Gökhan Orhan, Sayın Gürsel’i herhangi bir çift listeli kongreye davet etmelidir.

Çünkü Atatürk’ün partisi bu ülkeye demokrasiyi getirmiştir, çünkü halkın iradesini esas almıştır.

Sayın Gürsel’e bizde birkaç tane soru soralım öyleyse?

Adalet ve Kalkınma Partisi yurt genelinde tek başına iktidar olmasa, Kocaeli genelinde bir tane bile belediyesi olmasa, gençlik kolları seçimlerine kaç tane üyesi katılır?

Bitmedi, CHP’nin gençlik kollarında üye olan gençler, seçim dönemlerinde sabahlara kadar yağmur çamur demeden, karşılık beklemeksizin sokaklarda mücadele ediyorlar.

Tabi, o CHP’li gençlerin çoğunun işi de yoktu.

Bunları iktidar temsilcileri bilmezler, çünkü onlar düşünen insanları siyasi görüşlerinden dolayı doğramayı iyi bilirler.

Çünkü Kocaeli’nde atama yoluyla, dizayn edilecek kurumlar var..!

Gel de çık işin içinden şimdi Sayın Gürsel!

Bu arada CHP İzmit ve Başiskele ilçelerinin dışında Darıca ilçesinde de çift listeli ilçe gençlik kolları kongresi yapmıştır..!

Bilip bilmeyenlere küçük bir not olsun, bu da bizden.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.