BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Yerel kartlar derken elbette yerel siyasi aktörleri kastediyoruz.

Ak Parti eski İl Başkanı Mahmut Civelek’in çeşitli nedenlerle taca çıkmasının ardından gözler yeni dönem milletvekillerine çevrildi.

Büyükşehir Belediyesi İbrahim Karaosmanoğlu’nun 2019 yılında 3 dönemlik süreci tamamlayıp, Yuvacık’a çekilmesi bekleniyor.

Genç jenerasyonun önemli temsilcisi olan mevcut İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın ise çok büyük hatalar yapmadığı müddetçe, 2020’li yıllara milletvekili olma girme potansiyeli çok yüksek.

Fakat Ceyhan, gerek yaşı gerekse tecrübesi itibariyle hiçbir zaman Bakan Fikri Işık’ın alternatifi olamayacaktır.

Teşkilatçılık kültürünü bilen, ilçe teşkilatlarına hakim olan Işık’ın önünde bence pek engel bulunmuyor.

İşin özeti Işık, 2019 yılında partisinin en önemli Büyükşehir Belediye Başkanı adayıdır.

İzmit Belediyesi Başkanı Dr. Nevzat Doğan bir dönem daha İzmit’e aday olur mu, yoksa büyükşehir için çırpınır mı orası bilinmez.

Başiskele Belediyesi Başkanı Hüseyin Ayaz da yeni dönemin önemli aktörleri arasında yer alabilir diye düşünüyorum.

Osman Pepe’nin ve Nihat Ergün’ün siyasi emekli olmaları ise hiç şüphesiz ki Fikri Işık’ın önünü açan diğer unsurlar olacaktır.

Hüseyin Ayaz’ın milletvekili olma potansiyeli, onun yerine ise mevcut Başiskele İlçe Başkanı Dr. Şahin Talus’un olası belediye başkanlığı aday adaylığı ise beni şaşırtmayacaktır.

Dr. Talus’un yerelde değerlendirilmezse bile olası ilk genel seçimde değerlendirileceği aşikar.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde sahalara yeniden hızlı bir giriş yapan Derince Belediyesi Başkanı Ali Haydar Bulut’u da yabana atmamak gerek.

Hırslarından arınmış, mütevazı bir isim olan Gölcük Belediyesi Başkanı Mehmet Ellibeş’in ise 2019’da artık kenara çekileceğini düşünüyorum. 

İşin özeti, 2019’da Sayın Işık’ın teşkilat hakimiyeti devam ettiği müddetçe, çok önemli hatalara imza atmadığı takdirde, çok büyük olasılıkla partisinin Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı olacaktır.

Yazının ardından bir kez de siz düşünün.

Fikri Işık gerçekten alternatifsiz mi ?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.