banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Önce kendimden başlayayım.

Küçük kızımı kısmetse everiyorum.

Tüm dost, arkadaş, akraba, meslektaş, gazeteci, siyasi, gayri siyasileri 5 Aralık Cumartesi günü Antikkapı’ da Saat 19.00 da ki düğünümüze bekliyorum.

Bu birdi.

İkincisi yağlarımın eridiği konu…

Sınırımızı delip duran Rus uçağını alaşağı eden eller dert görmesin.

Türkmen kardeşlerimizi katleden Ruslara o füzelerin foça edilmesi her ne kadar uluslararası sorun oluşturacak olsa da sınırlarımızın han kapısı gibi kullanılmasına müsaade etmeyen iradeye bir Türk vatandaşı olarak şapka çıkartıyorum.

Üçüncüsü; Kabine açıklandı.

Sürpriz sayılacak gelişme Abdullah Gül’ e yakınlığıyla bilinen Ali Babacan’ın saf dışı edilmesiydi ki bu da defalarca yazdığım merkez sağda yeni bir partinin Ak Parti canibinden tasdiklendiğini gösteriyor.

Kim ne derse desin MHP kanadında Meral Akşener hanımın saf dışı edilme gerekçesi ne ise Ak Parti’ de Ali Babacan’ın da gerekçesi aynıdır.

Fikri Işık’ın yeniden Bakanlığa getirilmesi beklenen gelişmeydi.

Hem Kocaeli hem Ankara’ da kendisini iyice kabul ettirmiş bir şahsiyet olarak uzunca süre bakanlıkta kalacağı artık açıkça görüldü.

Uzun süre birlikte görev yaptığımız Fikri beyin hak etmediğini söylemekte doğru değil bence.

Yeni kabinede evvelinden beri yani görev yaptığım süre içerisinde Ak Parti hakkında ağza alınmayacak laflar eden Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu’ yu yine baş tacı yapmalarını partiyle hiçbir organik bağım olmasa da açıkça hala hazmedebilmiş değilim.

Kinci değilimdir ama unutmayı da sevmem.

Hele Tuğrul Türkeş’ in dün gelip bugün Başbakan yardımcısı makamına oturtulmasını parti içinde olsam en sert şekilde eleştirenlerden biri olurdum herhalde.

Neyse, bu da üçüncüsüydü.

Bu Pazar günü olağan kongresini yapacak olan CHP Derince’ de iki aday çekişecek.

Birisi mevcut ilçe başkanı Nihat Değer, diğeri ise Kerim Şenses.

Derince CHP’ nin en etkili isimlerinden olan ve görev yaptığı süre içerisinde partiye en üst seviyede katkı sağlayan Ali Haymanalı ve Adnan Tok gibi isimlerin de desteğini arkasına alan Kerim Şenses teşkilatları yönetmeye talip oldu.

Adaylık konuşmasında CHP Derince’ nin gelmiş olduğu durumu açık ve samimi bir dille ifade eden Kerim Şenses hedeflerini de bir bir sıraladı.

Ben siyasetçinin dobrasını severim.

Özeleştirisini yapabilen, hedeflerini belirleyen, plan ve projelerini belirlediği hedeflere göre tasarlayan, teşkilatının derdiyle dertlenmeye niyetli ve en önemlisi partisini iktidara taşımaya kararlı, azimli, gayretli insanları severim.

Kerim Şenses tanıdığım kadarıyla böyle bir insan.

Muhalefet yapabilecek cesarette, Derince’nin Derince’ linin derdiyle dertlenebilecek, oturduğu koltuktan partisini yönetmeyecek mobil karakterde birisi.

Derince’ de büyük bir muhalefet boşluğu var.

Bu boşluğu şu anda kimse dolduramıyor.

Seçimlerin şokunu üzerinden atmış, kimseye midesinden bağlanmayacak, teşkilatlarıyla kenetlenebilecek güçlü bir ilçe başkanı lazım buraya.

Hangi partiden olursa olsun böyle ilçe başkanları lazım Derince’ ye.

İyi yönetilmiyor çünkü Derince.

Belki de en rahat muhalefet edilecek tek ilçedir burası.

Ancak bunu başaramıyorlar.

Ben Kerim Şenses’ in CHP için yeni bir kan, yeni bir can olacağını zannediyorum.

Mevcut başkan Nihat Değer beyefendi birisi ancak sert siyaset yapacak, muhalefet görevini layıkıyla yerine getirebilecek yapıda değil.

Herkes de yapamaz bu işleri zaten.

Huyu, suyu müsait değildir bazılarının.

CHP Derince’ de hızla silkelenmeli ve herkes partisini temsil edecek şahsiyeti belirlerken adamcılıktan azade karar vermeli.

İşte uzun cümlelerinin içinde Kerim Şenses’ in şu kısa mesajı herşeyi özetliyor bence.

“ 3 yıl sonra belediye seçimleri var. Yerelde iktidar olmadan genelde iktidar olamayız. Derince halkıyla kucaklaşmalıyız. Düğünde, hastalıkta, doğumda, ölümde tüm Derince halkının yanında olmalıyız. Bizlere düşen görev bir kişiye 3-5 görev vererek değil herkese eşit miktarda görev dağıtarak netice almaktır.”

Yerinde cümleler; Hedef, özeleştiri ve teşkilatçılık anlayışı…

CHP heyecana hasret…

Hantal teşkilat yapısından kurtulması içinde değişime muhtaç.

Bu da dördüncüsüydü.

Beşinciye takatim yok…

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.