banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Cumhuriyetle yaşıt 92 yaşındaki, demokrasinin ulu çınarı, sorunlarını hep kişiselleştiriyor.

Sorun dün Deniz Baykal ise bugün Kemal Kılıçdaroğlu mu ?

Sorun, devrim değil mi ?

Sorun, parti içi demokrasinin ulu çınarının dallarını güçlü bir şekilde sallaması değil mi ?

Bundan 5 yıl öncesine kadar önseçimi rüyasında görmekten yoksun olan CHP tabanı için yoksa Kemal Kılıçdaroğlu fazla mı ?

Sorun Kılıçdaroğlu da değildir belki de.

Sorun, sorunun ta kendisi olan parti örgütleri de olabilir.

Seçim çalışmalarında bir parti broşürünü yerinden kaldırmayan, fakat eleştiri, tenkit konusu gelince gazete gazete gezen parti büyükleri sorunun ta kendisi değil midir ?

Hadi bugün Kılıçdaroğlu’nu yargıladık ve astık.

Yarın da Muharrem İnce’yi mi, ya da Mustafa Balbay’ı mı, veyahut Umut Oran’ı mı asacağız ?

CHP, kendi içerisinde yenilenmeye fırsat vermediği sürece, isterseniz Anıtkabir’den Mustafa Kemal Atatürk’ü kaldırın, bir milim ileriye gidemezsiniz.

Bugün sosyal demokratlar ve sol çevrelerce “gerici” olarak tanımlanan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin parti tüzüğünde, milletvekilleri için 3 dönem kuralı, öyle ya da böyle bir şekilde var mıdır ?

Peki Mustafa Kemal’in emaneti, devrimci Cumhuriyet Halk Partisi’nde üst üste en fazla 2 dönem milletvekili olma kuralı parti tüzüğüne neden konulmamaktadır ?

2010 yılında çınarı devralan Kemal Kılıçdaroğlu partiyi nereden nereye taşıdı ?
Yurt genelinde içi yönetimsel anlamda çürümüş bazı CHP’li belediyelere müdahale etti mi, etmedi mi ?

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 1 Kasım seçimleri dahil 10. Kez, 2002’den sonra ise üst üste 5. kez milletvekili seçildiğini biliyor musunuz ?

Yine önemli bir alternatif olarak ortaya çıkan, Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin toplamda ve üst üste 5. Kez milletvekili olarak TBMM’ye girdiğini biliyor musunuz ?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı kim olursa olsun, güçlü ve gençleşmiş bir örgütlü yapısı olmazsa tüm konuşulanların hayal olacağı inancındayım.

Evet, ülke siyasetinde liderlik önemli bir faktör olarak sunuluyor.

Önümüzdeki 4 yıl seçim olmayacağı için CHP’nin ilk kongresinde ciddi kırılmalar olabileceğini, taşların yerinden oynayacağını öngörüyorum.
Fakat parti içi demokrasinin sağlıklı bir şekilde işletilmesi halinde ise bu taşlar 2016-2017 yıllarında oturarak, daha güçlü bir zeminin oluşmasına neden olabilir.

Sizce de tek suçlu Kılıçdaroğlu mu ?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.