banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Öyle bir yönetim kurulu düşünün ki, her biri birbirinden değerli, kent yönetiminde söz sahibi olacak isimlerden oluşsun.

Cihat Altunyuva’nın istifasının ardından CHP Genel Merkezi tarafından CHP Kocaeli İl Başkanlığı’na atanan Av. Cengiz Sarıbay elini çabuk tuttu ve jet hızıyla bir il yönetim kurulu oluşturdu.

Öncelikle şunu ifade etmek gerekiyor, “Sarıbay ateşten bir gömlek giydi”.

Çünkü bu kadar kısa süre içerisinde böyle önemli bir sorumluluğu üstlenmek, nitelikli bir yönetim kurulu oluşturmak kolay başarılabilecek bir iş değil.

Yönetimle ilgili gelen eleştirilerin başında ise sadece kentin batı yakasına fazla yer verilmediği yönünde.
Onu da yönetimin “acele” oluşturulmasına verelim..

İl yönetim kurulu üyelerine şöyle bir göz atalım, ne dersiniz ?

İl Başkanı Cengiz SARIBAY; gerçek bir kent beyefendisi, CHP’nin nöbetçi başkanı diyorlar ama bence asıl söylenmesi gereken partinin kurtarıcı nöbetçi golcüsü. Çünkü şu zor dönemde görevden kaçmayarak, adeta ateşten gömlek giydi.

Prof.Dr. Füsun YILDIZ ; sosyal ve akademik altyapısı ile İzmit ve Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olabilecek nitelikte, hayatta bir çok şeyin üstesinden gelmiş başarılı bir hanımefendi. Füsun hanımın politikaya zaman ayırması halinde güleç yüzü ve samimiyeti ile daha iyi yerlere geleceğinden kuşkum yok.

Av. Bahar Gültekin CANDEMİR; Kocaeli Barosu’nun çalışkan ve güleryüzlü avukatlarından olan Bahar hanımı bundan sonra hukukçu kimliğinin yanı sıra politik arenada da göreceğiz. Bahar hanımın özellikle seçim güvenliği konusunda CHP’ye güç katacağı kesin. Siyasete zaman ayırdığı takdirde ise yıldızı parlayabilecek nitelikte olan insanlardan bir tanesi.

Av. Öznur FIRAT ; 1986 doğumlu olan Fırat, Sarıbay’ın listesinde yer alan, siyaset adına kazanılması gereken önemli isimlerden bir tanesi. 29 yaşında il yöneticisi olan Fırat, gençlik enerjisi ve hukukçu kimliği ile Sarıbay’ın yükünü hafifletecektir.

Nilay MERTTÜRK; aynı zamanda Kartepe Belediyesi Meclis Üyesi de olan Merttürk, siyaset için biçilmiş kaftan. Politikaya zaman ayıran ve başarı adına bir çok fedakarlıkta bulunan Merttürk için il yöneticiliği iyi bir fırsat olarak gözüküyor.

Sabriye GÜLŞAH ; 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde milletvekili adayı olan ve partisi için canla başla mücadele eden Sabriye hanım için il yöneticiliği yeniden tempo arttırmak anlamına geliyor. Derince için iyi bir temsiliyet olacağına inanıyorum.

Av.Hüseyin ACURMAN ; Sarıbay’ın hukukçu kurmaylarının başında gelen Acurman’ın il başkanının yükünü hafifletmesine kesin gözüyle bakılıyor. İl Sekreterliği gibi önemli bir görevi üstlenen Acurman bilindiği üzere yanılmıyorsam 2004-2009 yılları arasında Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekilliği görevinde de bulunmuştu. Acurman, son olarak İzmit İlçe Örgütlenme Komisyonu’nda görev alıyordu. Bu görev ile Acurman’ın siyasette daha fazla gözde olacağı aşikar.

Prof. Dr. Ali AKDEMİR ; Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nin eski rektörü olan Akdemir’in bilgi birikimi ve tecrübesi, CHP’nin özellikle genç politikacıları için bir şans. 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde Büyükşehir Belediyesi Başkanı aday adayı da olan Akdemir, sorumluluktan kaçmamış ve elini taşın altına koymuştu. Ali hocanın, özellikle 2019 yolunda partisine çok katkısı olacağına inanıyorum.

Av. Emrah TOKER; CHP’nin erdem sahibi, nitelikli, genç kuşak politikacılarından olan Toker’in il yönetiminde hukukçu kimliği ile fayda sağlayacağına inanıyorum. Toker’in özellikle 2019 sürecinde saygın duruşu ile partisine katkı sağlayacağına inanıyorum. Seçim dönemlerinde sandık başından ve adliye koridorlarından ayrılmayan, gerçek bir parti emekçisi olan Toker de Sarıbay yönetiminin gücüne güç katacaktır.

Hakan TANTA ; 2014 Yerel seçimlerinde İzmit Belediyesi Başkanlığı için aday adayı olan, Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) eski Başkanı Hakan Tanta’nın sosyal yönü ile katkı sağlayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Tanta’nın şayet gönlünde bir adaylık ya da aday adaylığı yatıyorsa şimdiden kurullarda görev alması ona çok ciddi fayda sağlayacaktır. Örgüt tecrübesi çok fazla bulunmayan Tanta’nın bu görevin üstesinden geleceğinden hiçbir kuşkum bulunmuyor. Hakan bey politikaya zaman ayırdığı takdirde hem “GEZİ”de ki duruşunu aktif siyaset ile perçinleyecek hem de CHP İzmit’te yeni ve güçlü bir aktör daha kazanacaktır. Benden söylemesi !

Harun YILDIZLI ; Yıldızlı soyadı politikada çok ciddi bir sorumluluk gerektiriyor. Yıldızlı ailesinin genç kuşak temsilcilerinden olan, başarılı işadamı Harun Yıldızlı’nın partisine ve il kuruluna katkı sunacağından şüphe yok. Siyasi cv’sinde genel merkez gençlik kolları genel sekreterliği tecrübesi de bulunan Yıldızlı, siyasetin yeni genç yüzlerinden birisi olabilir.

Emre ANDIZ; İzmit İlçe Gençlik Kolları eski başkanı olan Andız, CHP’nin genç politikacılarından bir tanesi. Bildiğim kadarıyla yeni il yönetiminin en genç üyesi olan Andız’ın üniversite eğitimini tamamladığı Isparta ilinde de çok ciddi bir siyasi tecrübesi bulunuyor. Kuruçeşme Hatipköylü manavlardan (İzmit’in yerlisi) olan Andız, CHP İzmit İlçe Örgütlenme Komisyonu’nun, kent politikasına bir armağanı olarak göze çarpıyor.

Selim YILDIZ; Örgütün “Selim abisi” olan Yıldız’ı çok fazla anlatmaya gerek yok. Görevden kaçmayan bir parti emekçisi olan Yıldız, aynı zamanda İzmit İlçe Sandık Üst Kurulu Başkanlığı görevini de icra ediyor. Partililerinin tanımı ile “Selim abi”nin tecrübesi ile CHP Kocaeli İl Yönetimi’ne çok şey katacağı kesin.

Recep MUTLU; İl Saymanlığı gibi parti içi önemli görevlerden birini üstlenen Mutlu’nun örgütlere emeği bilinen bir gerçek. Mutlu, daha önce İzmit İlçe Örgütü’ne bilişim alanında çok ciddi katkılar sunmuştu.

Not: diğer yönetim kurulu üyelerini tanımadığım için isimleri nezdinde fikir beyan etmeyi uygun görmedim.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.