banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Yazdıklarımı Ak Parti’ den kopmamla ilintilendiren, aslından kopararak kişisel öç alma duygusu olarak tanımlandıran ileri zekâlılar olduğunu da biliyorum.

Oysa yazdıklarımı iyi anlayanlar, eleştirilerimi derinleştirenler, sebeplerine inebilenler ne yapmaya çalıştığımı anlamış olanlardı.

Gün geldi ve parti tek başına iktidardan hükümeti kuramayacak duruma geldi.

Partinin üst düzey yöneticileri dahi bizim 3 yıl önce söylediklerimizi bugün özeleştiri adı altında sıralamaya başladılar.

Sorunlar bitti mi? Hayır.

Eskisinden daha şiddetli bir şekilde devam ediyor.

Bunun sebepleri hakkında oturup düşünen, yerel ve genelde strateji geliştirebilen hemen hemen hiç kimse yok.

Hala eski belediye başkanları, il yöneticileri gibi şahsiyetleri ziyaret ederek sözüm ona particilik-vefa gösterisi yapıyorlar.

Oysa çok net görünen o ki; Ak Parti artık ne seçmenini ne de teşkilatlarını keyifle, zevkle, heyecanla sandığa götüremiyor.

Bunun en büyük sebeplerinden biri Belediyeler.

Parti son kongrelerde radikal karar alarak kurulduğu günden bu yana teşkilatlarda görev yapan ve ustalık derecesine gelen belediye çalışanlarını teşkilat kademelerine almadı.

Ancak belediyelere iş yapanları hiç çekinmeden teşkilatların içine soktu.

Yani hazinenin başındakine boyun kesmeye hazır ve daha önce partinin kapısını bile açmayan onlarca insan baş tacı yapıldı.

Belediye Başkanları partinin ağa babaları yapıldı.

İşe adam mı alınacak? Onlardan sorulur.

İhale, doğrudan alım mı verilecek? Yine onlardan sorulur.

Daha onlarca yetki ve erki elinde tutanlara söz geçirmek için babayiğit olmak lazım.

İçeriye alınan ihale bekçileri sebebiyle parti artık bunu yapmayacak hale geldi.

Bu önemli sorunu halledemeyen parti ise artık eski günlerine geri dönemez.

Son seçim ve son gelişen olaylardan sonra görülen odur ki; Ak Parti Kürt vatandaşlarımızdan artık eski desteğini alamayacak.

Dindar kesimden ise eski bakanların şaibeli pozisyonları izole edilemeden oy alamaz.

Emekli, Dul ve işçiden hangi argümanlarla oy isteyeceksiniz?

Terörle mücadeleden de arzu edilen geri dönüşüm mümkün değildir çünkü vatandaş son gelişen terör olaylarından sonra gelen şehitlerin teröristlerin şımartılmasından ve çözüm sürecindeki hatalardan kaynaklandığını düşünüyor.

Yeni bir erken seçimde çok fazla değişiklik görünmüyor.

Çünkü o kadar şımarık bir bakış açısı var ki, tarifi imkânsız.

Artık vatandaşla oturup kalkılmıyor, dinlenmiyor, sorunlarına çözüm bulmak yerine not alıp kulak ardı etme metodu uygulanıyor.

İl ve ilçe teşkilatlarından yüreği yetenler yerel sorunları üstlerine taşıdıklarında karşılık alamıyorlar.

Lobicilik faaliyetleriyle hemşeri dernekleri ve partiye yakın cemiyetlere aşırı tavizler veriliyor, adeta Milletvekili adayları bu taraflarca belirleniyor.

Evet, belki mazlum toplum iktidar devam etsin istiyor ancak bunun tek sebebi alternatif partilerin kendilerine güven vermemesi.

Yoksa partinin geldiği son durumdan memnunlar, her şey güllük-gülistanlık, sizi çok sevdiklerinden, iyi işler yaptığınızı tasdiklediklerinden destek vermiyorlar.

Merkez sağda oluşacak yeni bir parti ve güven veren bir lider partiyi kısa sürede Anavatan durumuna düşürür.

Bunu ve yukarıda kısaca ifade etmeye çalıştıklarımı görmemekle hata yapıyorsunuz.

Belediye Başkanlarının kendi partililerine yaptıklarını, bazı medya gruplarıyla olan çarpık ilişkilerini, vatandaşlara takındıkları tavırları görmezden gelerek partinize en büyük ihaneti yapıyorsunuz.

Kocaeli’ de Civelek ile başlayan sorgusuz-sualsiz teslimiyet ilkelerinizden vazgeçmezseniz, başkanlarınızdan bu güne kadar yapmış oldukları hizmetleri, ihaleleri, doğrudan alımları, imardan gelen hibeleri, yan kuruluşlarındaki işlemleri, yeni personel alımlarını, yurt dışı ve yurt içi gezilerinin sebep ve ayrılan bütçelerini bir rapor halinde istemezseniz ve istediğinizde ciddi bir komisyonla bunları irdelemezseniz işinizi yapmamış, partinizin çöküşünün hızlanmasına sebep olmuş olursunuz.

Yazacaklarım bu kadar kısa değil elbette.

Daha birçok konuda partinizin yenilenmeye ihtiyacı var.

Kocaeli’ de tek başına çalışan, her yere yetmeye gayret eden bir tek Fikri Işık’ ın yanına 5 Milletvekilini de monte etmedikten sonra, yapılan ilçe ziyaretlerinde siyasi nezaketi bir kenara itmekle ne kadar mesafe alabilirsiniz?

“Kurt puslu havayı sever” misali görünen erken seçim sebebiyle milleti hatırlayıp mesajlar çeken Civelek gibi şahsiyetlerden hala kurtulamıyorsanız hele, vay halinize.

Şimdilik yazacaklarım bu kadar.

Bir de son söz olarak şunu ifade edeyim; Belediye Başkanı deyince ilk akla gelen Ali Haydar Bulut beyin azcık kulağını çekin emi…

İcraat yapamadığından milleti savcılığa vermekle fazla meşgul oluyor.

Kimden öğrendiyse iyi bir şey öğrenmemiş.

Şimdilik 3 kişiyi verdi.

Uğraşanla, uğraşırlar derler ya…

Benden söylemesi.

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.