banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

CHP ve MHP’nin ekonomik hamleleriyle şaşkına dönen iktidar partisi ilk kez manevralara, vaatlere yanıt veren siyasi parti konumunda bulunuyor.

Halkların Demokratik Partisi ise Selahattin Demirtaş önderliğinde başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm AKP’lilerin kimyasını bozuyor.

“Seni başkan yaptırmayacağız” söylemi ile Erdoğan’ın kimyasını bozan Demirtaş, ardından gerçekleştirdiği söylemlerle hep ibreyi yükseltti.

Hatta ve hatta Demirtaş’ın ardından Yukarı Hereke’ye gelen Hasip Kaplan ve bölgeye gelen Ağrı Belediyesi Başkanı Sakık, HDP oylarını bölgemizde kemikleştirdi.

HDP’nin Kocaeli’de milletvekili kazanamasa bile oylarını hatırı sayılır biçimde arttıracağına inanıyorum.

Ak Parti’nin ve CHP’nin içinde yer alan Kürt kökenli seçmen kitlesi bu seçimde HDP’yi milli parti olarak görüyor, Demirtaş’ı yeni siyasi önder olarak tanımlıyor.

Ak Parti’nin içerisinde bulunan muhafazakar, mütedeyyin Kürt nüfusu ve CHP içerisinde en solda bulunan gruplardan HDP’ye ciddi manada oy kayması bekliyorum.

CHP tabanı içerisinde yer alan bazı gruplar, “AKP’yi durdurmanın tek yolu HDP’yi yükseltmek, oy desteği sağlarsak, barajı aşar, böylelikle AKP’de tek başına iktidar olamaz.” Diye düşünüyor.

AKP’den gidecek seçmen ise daha çok Demirtaş’ı sahipleniyor.

HDP’yi ise milli parti olarak görüyor.

Ve Kürt seçmen artık kendisinin Ak Parti’de yeterince temsil edilmediğini düşünüyor.

Dengir Mir Mehmet Fırat’ın Ak Parti’den kopması, HDP’den Mersin Milletvekili adayı olması, Gaziantep eski Büyükşehir Belediyesi Başkanı Celal Doğan’ın da CHP’den koparak, HDP’den bölgesinde milletvekili adayı olması ise çok somut örnekler olarak karşımıza çıkıyor.

HDP bu hamlelerle seçimi lehine çevirmeye çalışırken, AKP’de ise HDP’yi her zaman olduğu gibi dinsizlikle suçlamaya çalışıyor.

AKP’li Bakan Fikri Işık’ın en önemli söylemi ise, “HDP eşcinsel aday gösteriyor” diyerek kayıtlara geçti.

Sayın Işık’ın bir diğer en önemli söylemi ise, “CHP kaynak bulamaz” demek oldu.

Koskoca Sanayi Bakanı işi gücü bırakmış, muhalefeti takip ediyor.

Kocaeli açısından durum analizi yaptığımızda ise Ak Parti’nin Kocaeli’de yumuşak karnının Kürt ve Trabzonlu aday göstermemesi olarak öne çıkıyor.

Bu duruma CHP, 4. Sırada Eczacı Turan Dumlu’yu, 5. Sırada ise Urfalı işadamı Cuma Karavar’ı aday olarak göstererek yanıt verdi.

MHP ise ikinci milletvekiline odaklanmış durumda.

Muhalefet açısından 7 Haziran için en olumlu senaryo, CHP’nin 4, MHP’nin ise 2 milletvekili kazanmasıdır.

Ak Parti’nin ise 7 milletvekilinin önemli bir başarı olacağı kanısındayım.

Ama benim tahminim şu an itibariyle 1 milletvekilinin havada olduğu yönünde.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.